Zicht op

Podcast bonusaflevering: De formule van de SER

In deze speciale bonusaflevering van Impact in de Polder gaat presentator Marnix Kluiters dieper in op de rol van de SER als organisatie en haar betekenis in het maatschappelijk debat. Wie vertegenwoordigt de SER nu precies en wat zijn haar taken? Waarom is het gesprek over de economie, arbeidsmarkt en sociale vraagstukken tussen verschillende partijen zo belangrijk? En welke impact heeft het wanneer de SER haar advies uitbrengt?

Na vele experts gesproken te hebben tijdens seizoen 1 van Impact in de Polder, richt Marnix zijn aandacht nu specifiek op de SER zelf. Samen met Algemeen Secretaris Jacqueline Prins verkent hij de geschiedenis van de SER; van de oprichting in 1950 tot de recente politieke en economische ontwikkelingen. De SER adviseert de regering en de politiek op het gebied van arbeidsmarkt en economie. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de Raad.

Raad

Zowel werkgevers en werknemers zijn in deze raad vertegenwoordigd, daarbij vormen kroonleden, als onafhankelijk experts, een schakel tussen de verschillende partijen. Jacco Vonhof, ondernemer en voorzitter van MKB Nederland en Kitty Jong, vicevoorzitter bij de FNV, gaan met Marnix dieper in op het belang van de dialoog tussen verschillende partijen en waarom ook juist hun achterban erbij gebaat is dat dit gesprek blijft doorgaan.

Ben je nieuwsgierig naar de SER en wil je meer te weten komen over de werkwijze en het belang van de dialoog? Beluister dan deze bonusaflevering via onze website of via je favoriete podcastplatform!


Over de economie podcast Impact in de Polder

In de podcast Impact in de Polder neemt onze vaste reporter Marnix Kluiters luisteraars mee op een boeiende reis langs sociaal-economische kwesties. Elke aflevering staat één onderwerp centraal, aanhakend op een advies waar de SER aan werkt of recent is uitgebracht. Met als insteek: wat is de urgentie, hoe zien context en perspectieven in het veld eruit en hoe gaat de SER te werk?

Over Marnix Kluiters

Marnix heeft een passie om diepgang op een inspirerende manier toegankelijk te maken voor een breed publiek. Hij wordt gedreven door het creëren van maatschappelijke waarde. Op zijn twintigste kreeg Marnix te maken met een heftige oogaandoening, waardoor hij in een halfjaar tijd het centrale gedeelte van zijn zicht verloor. Dit was echter geen reden voor hem om bij de pakken neer te zitten. Al snel leerde Marnix om volledig non-visueel te functioneren. Hij werkt als podcastmaker en houdt lezingen.

Podcast SER : Impact in de polder