SERmagazine nr. 6 - juni 2018

8 juni 2018

Doorbraak

Actie-agenda
Tijdens de bijeenkomst Een leven lang ontwikkelen stonden de praktijk en leren van elkaar centraal. Niet praten dus, maar doen!

Op weg naar democratie
Tunesië is het enige land waar de Arabische lente is overwonnen en het land werkt er hard aan een democratie te worden. Mohammed Trabelsi, minister van Sociale Zaken in Tunesië, legt uit dat de verworvenheden desondanks kwetsbaar zijn.

SER-scriptieprijs 2018
Wouter Kuin won eind mei met zijn scriptie Passion for sustainable fasion de SER-scriptieprijs 2018. Hij vertelt, net als de overige genomineerden, over de inhoud. ‘Mijn scriptie kwam denk ik op precies het goede moment.’

Statushouders
Ondanks goede initiatieven is het nog niet gelukt om statushouders op grote schaal aan een baan te helpen. De SER doet voorstellen om daar verandering in te brengen.

Blikverruimers
De combinatie van ervaring en een frisse blik leidt vaak tot goede keuzes. Stichting Blikverruimers zet zich er daarom voor in om Raden van Commissarissen en Raden van Toezicht te voorzien van meer jonge leden.

Als ik later groot ben
Simon Scheiber was op zijn 14e al websitebouwer, maar zijn grote liefde bleek bij film te liggen. Scheiber maakt commerciële animatiefilms in opdracht. Het meest trotst is hij echter op zijn eigen film: The Lighthouse.

Verder in dit nummer

Zeepkist: Guido van Woerkom (AWVN), Jongeren
Column: Yvonne Zonderop, Daklozentax
Meedoen
SER Kort

SERmagazine nr. 6 - juni 2018
SERmagazine