SERmagazine nr. 4 - april 2018

10 april 2018

Werkende armen

Combinatiebanen 
Willen mensen graag twee banen combineren of zullen ze wel moeten? Twee ervaringsdeskundigen delen naar aanleiding van de SER-verkenning De vele kanten van banen combineren hun ervaringen.

Hans Schenk blikt terug
Hans Schenk neemt na acht jaar afscheid van de SER. Schenk is expert op het gebied van fusies en overnames, waarvan hij in de meeste gevallen fervent tegenstander is. ‘Het resultaat is vrijwel altijd verkwisting van geld, energie en tijd.’

Klimaatakkoord
Minister Wiebes is ambitieus als het om CO2-reductie gaat. Doel in het Klimaatakkoord is 49 procent minder uitstoot in 2030 te realiseren, 9 procent méér dan de Europese Commissie verlangt. ‘We hebben niet de luxe om te wachten.’

Hoe staat NL ervoor?
Onlangs verscheen het jaarlijkse landenrapport van de Europese Commissie over Nederland. Andreas Zenthöfer en Jean-Luc Annaert van de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland delen de inhoud.

Nederland gidsland 
Argentinië wil weer een rol gaan spelen op het wereldtoneel. Nederland met zijn SER en kennis van Watermanagement en moderne landbouw is daarbij een belangrijke inspiratiebron.

Als ik later groot ben
Malgosia Fiebig leerde in haar geboorteland Polen op het carillon spelen van een Nederlandse beiaardier. Inmiddels heeft ze haar droombaan: ze is beiaardier in de Domtoren in Utrecht.

Verder in dit nummer

Zeepkist: Marc Calon (LTO), Weinigen hebben veel en velen weinig
Column: Yvonne Zonderop, Gekloonde hond
Meedoen: Yoran de Bruin
SER Kort
SERmagazine nr. 4 - april 2018
SERmagazine