Yolande van den Boom, Chief Executive Officer MPS

What is your legacy? Vrouwen met Kracht Collectie.

Wat wilde je vroeger worden? Wat was jouw beweegreden hiervoor?

“Ik wilde een sportheldin of anders een succesvol kunstenaar worden. En als dat er niet inzat restaurateur en geschiedkundige in een museum. Ik wilde eigenlijk ook wel schrijver worden en ondernemer. Detective leek mij ook wel wat. Kortom: ik wilde van alles worden. Ook toen was ik al heel breed geïnteresseerd en ‘vrat ik alles op’ wat me interessant leek.”

Wie is jouw rolmodel? En waarom?

“Ik heb er verschillende, van mijn moeder tot Neelie Kroes. Ik heb bewondering voor vrouwen die uitgesproken zijn, creatief en niet bang.”

Wat heeft jou gebracht op de plek waar je nu bent?

“Energie, een lange adem, doorgaan en niet bang zijn. Plezier halen uit wat je doet.”

Wat zijn de levenslessen die je wilt doorgeven? Hoe ben je tot deze levenslessen gekomen?

“Doe en handel. Daarin zul je je fouten maken, maar een fout maak je maar 1 keer. Door je fouten kom je tot werkelijk begrip en inzicht. Het maakt ook dat je een begripvol manager en prettiger mens wordt. Met het ouder worden en het bezetten van een hogere positie vind ik dat je niet alleen mag werken aan je buitenkant maar ook aan je binnenkant: blijf luisteren en blijf leren.”

Waarin ben je zelf een rolmodel? En waarom?

“Ik word gewaardeerd om mijn resultaten en als mens. De leidraad die ik daarbij neem is: doe wat je zegt, wees niet bang en neem verantwoordelijkheid.”
Yolande van den Boom © Anette Brolenius