Wilma Gillis, directeur Legato BV

What is your legacy? Vrouwen met Kracht Collectie.

Wat wilde je vroeger worden? Wat was jouw beweegreden hiervoor?

“Ik wilde vroeger congrestolk/vertaler Frans/Engels worden. Ik hield van vreemde talen en het klonk wel heel spannend.”

Wie is jouw rolmodel? En waarom?

“Mijn moeder is mijn rolmodel, want ze had lef en ondernam allerlei banen terwijl ze 5 kinderen had. Haar mooiste baan was die van kraandrijver in de haven, in een tijd dat daar geen vrouwen werkten. Ze was in 1975 de eerste zwarte vrouw en ontwikkelde zich tot instructeur.”

Wat heeft jou gebracht op de plek waar je nu bent?

“Ik denk vooral doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en nieuwsgierigheid.”

Wat zijn de levenslessen die je wilt doorgeven? Hoe ben je tot deze levenslessen gekomen?

“Een van de belangrijkste lessen is dat je niets alleen bereikt. Er zijn mensen om je heen die je stimuleren, waar je van kunt leren, alleen moet je ze (h)erkennen. Een andere les is dat je niet zomaar nee moet zeggen als je een aanbod/voorstel krijgt, maar het moet uitproberen en ervoor gaan. Je niet laten leiden door ‘kan ik dat wel?’”

Waarin ben je zelf een rolmodel? En waarom?

“Ik ben zelf een rolmodel omdat ik altijd anderen om me heen, met een ondernemende houding, stimuleer om vanuit hun kracht hun talenten te benutten. Ik coach, ik open deuren, geef geloof en vertrouwen, waarbij ik ook laat zien dat we niet alleen op aarde zijn en dus ook iets voor onze omgeving mogen betekenen. Daarbij maak ik me sterk om juist mensen die niet vanzelf gezien worden naar voren te halen, kansen te geven en te laten zien hoe je die kansen kunt benutten (en verprutsen). ”
Wilma Gillis © Anette Brolenius