Tiana van Grinsven, lid van de raad van bestuur van Zorginstituut Nederland

What is your legacy? Vrouwen met Kracht Collectie.

Wat wilde je vroeger worden?

“Ik had als kind niet echt één droomberoep. Wel wist ik op jonge leeftijd dat ik mijn nieuwsgierigheid wilde voeden. Dat leergierige, doelgerichte zat er al vroeg in.”

Wie is jouw rolmodel?

“Ik heb veel bewondering voor Nelson Mandela en zijn enorme volhardendheid in de strijd tegen apartheid, waaraan hij zijn hele leven wijdde. Over commitment en doelgerichtheid gesproken!”

Wat heeft jou gebracht op de plek waar je nu bent?

“Mijn interesse in bedrijfskunde en technologische innovaties. In combinatie met mijn betrokkenheid bij kwetsbare mensen, zoals ouderen, en het besef dat ik in de positie ben een verschil te maken. Mensen zijn meer dan hun ziekte, ze kunnen vaak nog zoveel wél. Technologie is een mooi middel om mensen in hun kracht te zetten en meer eigen regie te geven over hun leven. Ook kunnen innovaties de zorg aantoonbaar beter maken. Werelden en mensen verbinden rond die vraagstukken en samen daadwerkelijk verbeteringen realiseren voor kwetsbare mensen, dat is voor mij een belangrijke drijfveer.”

Wat zijn de levenslessen die je wilt doorgeven?

“Oriënteer jezelf goed, wees nieuwsgierig en luister naar anderen. Ga na wat jij belangrijk vindt en waar je hart ligt. Vorm een weloverwogen mening, stel een doel en durf daarvoor te gaan. Laat je niet afleiden door wat je omgeving denkt over wat jij wel of niet kan. Wees volhardend. Geloof in je doel en in jezelf!”

Waarin ben je zelf een rolmodel? En waarom?

“Ook hier sluit ik me graag aan bij Nelson Mandela die zei: ‘As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.”
Tiana van Grinsven © Anette Brolenius