Tessa van Iperen, founder van Iemand Anders (strategisch management) en Niemand Anders (hoogbegaafde professionals), Directeur Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie, toezichthouder

What is your legacy? Vrouwen met Kracht Collectie.

Wat wilde je vroeger worden en wat was jouw beweegreden hiervoor?

“Als kind al was ik altijd nieuwsgierig en las ik graag en veel. Daarnaast was sporten een belangrijk deel van mijn leven en daar werd mijn natuurlijk leiderschap zichtbaar: ik werd altijd tot aanvoerder gekozen. Mijn ouders steunden mij hierin en hebben mij altijd gesteund me te blijven ontwikkelen. Nog steeds werk ik aan mijn ontwikkeling, als mens en als professional.”

Wie is jouw rolmodel en waarom?

“Met ondernemende ouders wist ik dat ik ook ondernemer zou worden. Zij waren dus een rolmodel voor mij. Als eigenzinnige jongvolwassene wilde ik graag de wereld ontdekken en was ik op zoek naar hoe ik zelf kon bijdragen een mooiere wereld.”

Wat heeft jou gebracht op de plek waar je nu bent?

“Bij mij staan mensen en kansen centraal. Mijn betrokkenheid en vermogen om op een natuurlijke wijze leiding te geven, samen met mijn strategisch inzicht, maken dat ik me altijd richt op groei en ontwikkeling van zowel de mensen als de organisatie.”

Wat zijn de levenslessen die je wilt doorgeven? Hoe ben je tot deze levenslessen gekomen?

“Een paar jaar geleden werd ik geconfronteerd met – naar wat blijkt een blijvende – lichamelijke beperking. Maar hoe hard de tegenslag ook is, je vindt ook je kracht. Het is jouw keuze om te vertrouwen op nieuwe kansen, die je schept met je eigen creërend en oplossend vermogen. Zodat waar een deur sluit, jij kiest welke deur er open gaat.”

Waarin ben je zelf een rolmodel? En waarom?

“Ik wil een voorbeeld zijn door te laten zien dat hoe groot je uitdagingen ook zijn, je intrinsieke vermogen je de gelegenheid biedt nieuwe deuren te openen.
Mijn deur is die van hoogbegaafdheid, en andere hoogbegaafden in hun kracht te steunen en begeleiden. Dat doe ik als vrijwilliger bij Mensa en IHBV en als ondernemer door middel van schaduwmanagement voor hoogbegaafde professionals.”
Tessa van Iperen © Anette Brolenius