Soraya Loerts, Chief DE&I binnen Liberty Global en President voor WICT

What is your legacy? Vrouwen met Kracht Collectie.

Wat wilde je vroeger worden? Wat was jouw beweegreden hiervoor?

“Rechter, vanuit een verlangen naar rechtvaardigheid en gelijkheid. Zorgen dat alle kanten van een verhaal belicht worden en iedereen gelijke kansen krijgt. Uiteindelijk ben ik duidelijk niet de rechterlijke macht ingegaan, echter rechtvaardigheid en de drive voor Equality zijn nog altijd mijn belangrijkste kompassen. 

Wie is jouw rolmodel? En waarom?

“Mijn moeder en oma. Beiden enorm sterke vrouwen die op jonge leeftijd voor een harde realiteit zijn komen te staan. Zij hebben me geleerd dat het leven anders kan/zal lopen dan je had bedacht, flexibel zijn en met wilskracht, positiviteit, respect en liefde je alles kunt doorstaan en bereiken.”

Wat heeft jou gebracht op de plek waar je nu bent?

“De basis zoals hier boven beschreven naast dicht bij mezelf blijven, hard en doelgericht werken. En natuurlijk een beetje geluk. Er was altijd iemand in mijn omgeving die mijn capaciteiten zag, ze onderkende en me het gunde om de volgende stap te maken.”

Wat zijn de levenslessen die je wilt doorgeven? Hoe ben je tot deze levenslessen gekomen?

“Alles is mogelijk, zolang je er zelf in gelooft en het doorzettingsvermogen hebt om ervoor te werken/vechten. En bovenal genieten van elke stap in het leven.”

Waarin ben je zelf een rolmodel? En waarom?

“Tja, dat blijft altijd lastig om over jezelf te zeggen… wat ik geregeld terug krijg is de weg die ik heb bewandeld, op jonge leeftijd carrière maken in de internationale “male dominant” technology-industrie, op een respectvolle en mensgerichte manier en hierin dicht bij mezelf te blijven."
Soraya Loerts © Anette Brolenius