Sophie Lambo, zakelijk directeur Het Zuidelijk Toneel en algemeen directeur/bestuurder van de Holding Mobile Arts, o.m.Theaterfestival De Parade

What is your legacy? Vrouwen met Kracht Collectie.

Wat wilde je vroeger worden? Wat was jouw beweegreden hiervoor?

“Heel vroeger dierenarts. Mijn beweegredenen waren dat ik graag paardreed, van paarden hield en wij altijd dieren in huis hadden waar ik van hield: katten, vissen, een vogeltje. Later, in mijn puberteit, wilde ik actrice worden, maar dan wel een beroemde.”

Wie is jouw rolmodel? En waarom?

“Hedy d’Ancona. Een leuke, mooie, slimme vrouw met een sterk ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel en met een goed gevoel voor humor. Dat zijn kwaliteiten die ikzelf belangrijk vind om je in te blijven ontwikkelen, in de omgang met je naasten en de mensen in je omgeving.”

Wat heeft jou gebracht op de plek waar je nu bent?

“Bezig zijn en blijven, nieuwsgierig zijn en blijven, oprecht naar jezelf blijven kijken.”

Wat zijn de levenslessen die je wilt doorgeven? Hoe ben je tot deze levenslessen gekomen?

“Wees gerust, alles gaat voorbij, ook vervelende dingen. Sta in het moment, geniet en kijk vooruit, wees niet bang, fouten mag je maken, anders maak je niks. Ik heb veel verschillende dingen gedaan, in verschillende werkkringen. Ik heb heel veel heel leuke dingen meegemaakt, maar door mijn eigen naïviteit ook heel wat niet zo leuke dingen – en toch zou ik die naïviteit ook niet willen verliezen, niet wantrouwig willen zijn of worden. Door onbevangenheid en openheid leer je ongelooflijk veel en (be)leef je een heel rijk leven.”

Waarin ben je zelf een rolmodel? En waarom?

“Ik ben iemand die mensen kan enthousiasmeren om wegen in te gaan die misschien niet vanzelfsprekend zijn, of waarvan je van tevoren misschien denkt: dat kan niet of dat kan ik niet. Alles kan totdat het tegendeel bewezen is. Vandaar ook mijn stelling: fouten mag je maken, anders maak je niks. Je kunt veel meer dan je denkt en wat mij betreft doe je dat waar mogelijk met een lach. Ik heb een zonnige natuur en die wens ik iedereen toe!”
Sophie Lambo © Anette Brolenius