Simone van Bijsterveldt, CFO MediaMonks Group en lid RvT Filmfonds

What is your legacy? Vrouwen met Kracht Collectie.

Wat wilde je vroeger worden en waarom?

“Al sinds ik kon praten wilde ik moeder worden. Qua beroep had ik nooit een hele sterke voorkeur, maar kwam er op de middelbare achter dat ik cijfers wel heel erg leuk vond.”

Wie is jouw rolmodel?

“Michelle Obama. Zij is een echte powervrouw, komt op voor vrouwen in het algemeen en staat ervoor om ook andere vrouwen te empoweren in wie ze zijn en wat ze kunnen.”

Wat heeft jou gebracht op de plek waar je nu bent?

“Doorzettingsvermogen, vertrouwen op onderbuikgevoel, kwaliteit leveren en zeker ook een portie geluk met mooie mensen om me heen die me steunden. Ik heb de intrinsieke motivatie om mijzelf en anderen te willen blijven ontwikkelen om verder te komen. Niet per sé hiërarchisch, maar voornamelijk ook in de breedte.”

Wat zijn de levenslessen die je wilt doorgeven?

“Durf in de spiegel te kijken, leer jezelf goed kennen en sta open voor feedback om jezelf te blijven ontwikkelen. Hier ben je nooit mee klaar. Passie voor wat je doet is hierin cruciaal. Dan zal je meer gemotiveerd zijn om eruit te halen wat erin zit. Je onderbuikgevoel is vaak de allerbeste raadgever.”

Waarin ben je zelf een rolmodel?

“Ik vind het belangrijk om eruit te halen wat erin zit en dat je je altijd verder kunt ontwikkelen. Groeien als mens en als professional. Dat hoop ik aan mijn kinderen, maar zeker ook aan collega’s mee te geven. En ik merk dat ik ook een voorbeeld ben met betrekking tot hoe de balans in te vullen tussen gezin en werk.”
Simone van Bijsterveldt © Anette Brolenius