Simone Huis in ’t Veld, lid raad van bestuur Euronext en CEO Euronext Amsterdam

What is your legacy? Vrouwen met Kracht Collectie.

Wat wilde je vroeger worden en waarom?

“Rechercheur bij de politie, om zo het onrecht de wereld uit te helpen, maar ook vanwege het spannende en uitdagende speurwerk en het avontuurlijke bij het vangen van de dader(s).”

Wie is jouw rolmodel?

“Ik heb niet 1 specifiek rolmodel, maar in het algemeen bewonder ik krachtige, inspirerende, onafhankelijke vrouwelijke leiders die het verschil kunnen maken en niet opgeven ondanks tegenslagen of moeilijke uitdagingen. Dat zijn ook vrouwen die durven te reflecteren op wie ze zijn en wat ze doen. Ze staan midden in de samenleving.”

Wat heeft jou gebracht op de plek waar je nu bent?

“Mijn onafhankelijke mindset, en mijn doorzettings- en relativeringsvermogen. Daarnaast heb ik op de juiste momenten mooie kansen gekregen en aangepakt en met hele goede collega’s samengewerkt, waarbij ik ook goede tips en adviezen heb mogen ontvangen.”

Wat zijn de levenslessen die je wilt doorgeven?

“Geef niet op, als je echt iets wilt: go for it! Wees niet bang om te falen! Verbreed jezelf, beperk jezelf niet en durf de strech op te zoeken en risico’s te nemen. Durf kansen te pakken die voorbijkomen, want zoals de wijze vrouw Pippi Langkous ooit eens zei: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan.’ Wees duidelijk over je ambities, profileer jezelf, creëer een sfeer waardoor anderen ook kunnen excelleren en communiceer over bereikte resultaten.”

Waarin ben je zelf een rolmodel?

“Ik hoop dat ik door mijn omgeving word gezien als een krachtige, onafhankelijke vrouwelijke leider die voor anderen en organisaties het verschil heeft kunnen maken, maar die ook nog gewoon met beide benen op de grond staat.””
Simone Huis in ’t Veld © Anette Brolenius