Selina Thurer, general manager Noord-Amerika personal health Royal Philips

What is your legacy? Vrouwen met Kracht Collectie.

Wat wilde je vroeger worden? Wat was jouw beweegreden hiervoor?

“Vroeger tekende ik vaak boten en vertelde ik graag dat mijn vader kapitein was – wat hij nooit is geweest. Ik denk niet dat ik toen al bezig was met leiderschap, maar dat ik wel al de symboliek van reizen gebruikte voor interesse in alles wat ik niet kende.”

Wie is jouw rolmodel? En waarom?

“Ik prijs me gelukkig dat ik altijd inspirerende, tot nadenken aanzettende, diverse, lieve mensen om me heen heb gehad. Het gezin waarin ik opgroeide, mijn man en mijn prachtige kinderen, maar ook vrienden, collega’s en bazen. Eigenlijk kan alles en iedereen me inspireren.”

Wat heeft jou gebracht op de plek waar je nu bent?

“Leergierigheid, verantwoordelijkheid, gedrevenheid, kansen die ik heb gekregen en aangegrepen én weer opstaan als het even niet ging zoals ik initieel bedacht had.”

Wat zijn de levenslessen die je wilt doorgeven? Hoe ben je tot deze levenslessen gekomen?

“Ik wil graag drie lessen delen die anderen aan mij hebben doorgegeven. De eerste is: groeipijn ervaren we niet alleen in de kindertijd, maar ook als leider. Blijf niet in die pijn hangen, maar pak de wijze les en groei. De tweede les: manage je omgeving, niet alleen het resultaat. Tenslotte kan ik me helemaal vinden in de uitspraak What does not kill you makes you stronger – veerkracht en stamina zijn ontzettend belangrijk bij je weg naar de top.”

Waarin ben je zelf een rolmodel? En waarom?

Ik maak me sterk voor diversiteit en inclusiviteit. Mijn streven is teamleden vanuit hun kracht te laten werken, in plaats van de eeuwige focus op verbeterpunten. Daarnaast blijf ik graag dicht bij mezelf en zie die authenticiteit ook graag in anderen.”
Selina Thurer © Anette Brolenius