Sandra de Bont, directeur Vereniging van Nederlandse Tankopslagbedrijven

What is your legacy? Vrouwen met Kracht Collectie.

Wat wilde je vroeger worden? Wat was jouw beweegreden hiervoor?

“Helikopterpilote. Het leek me een uitdaging om een machine te beheersen en nuttig werk te verrichten, door mensen die dit nodig hadden te vervoeren (vanwege ziekte, oorlog of andere noden)."

Wie is jouw rolmodel? En waarom?

“Geen specifiek persoon, het is meer dat ik bewondering heb voor karaktereigenschappen van mensen. Mensen die op eigen kracht bereikt hebben wat ze wilden bereiken met respect voor zichzelf, de mensen om hen heen en hun omgeving.”

Wat heeft jou gebracht op de plek waar je nu bent?

“Mijn doorzettingskracht en energieke manier om dingen samen te willen bereiken, maar ook de andere kijk op zaken.”

Wat zijn de levenslessen die je wilt doorgeven? Hoe ben je tot deze levenslessen gekomen?

“Maak keuzes, accepteer wat je niet doet en waardeer wat je wel doet. Door het overlijden van mijn vader ben ik tot het inzicht gekomen dat je niets moet uitstellen, zelf het initiatief moet nemen en verantwoordelijk bent voor je eigen acties en geluk. Op 62-jarige leeftijd overleed hij. Hij keek al jaren uit naar zijn pensioen met de tekst: ‘Als ik met pensioen ga, dan…’ en dan kwamen er veel wensen. Stel niet uit tot morgen, want morgen is er wellicht niet. Leef in het hier en nu en maak bewust keuzes. Je kunt niet op alles een 10 scoren, maar kies waar je goed in wilt zijn en accepteer ook dat dat betekent dat je sommige dingen minder of niet doet. Belangrijk is wel om te waarderen wat je dan wel doet!”

Waarin ben je zelf een rolmodel? En waarom?

“Ik laat zien dat succes, passie en liefde samen kunnen gaan, zowel op het werk als in privésfeer. Een succesvolle leidinggevende gaat liefdevol om met haar medewerkers, om gezamenlijk aan dezelfde passie te werken. Een liefdevolle vrouw en moeder straalt als ze samen met haar gezin kan delen in het succes.”
Sandra de Bont © Anette Brolenius