Sacha Engels, DGA Engels Holding BV en vanuit Holding Angel&VC investeerder, commissaris en adviseur

What is your legacy? Vrouwen met Kracht Collectie.

Wat wilde je vroeger worden en waarom?

“Archeoloog omdat ik altijd nieuwsgierig was – en nog steeds ben – naar verborgen schatten. Of dierenarts, ik houd van beesten in alle soorten en maten.”

Wie is jouw rolmodel?

“Mijn rolmodellen zijn de jonge, ondernemende vrouwen van nu. Het is uitermate inspirerend om samen in deze snel veranderende wereld ‘oude’ en ’nieuwe’ kennis te verbinden, en zo van 1+1 3 te maken.”

Wat heeft jou gebracht op de plek waar je nu bent?

“Nieuwsgierigheid, leergierigheid, eigenwijsheid en eigengereidheid zitten in mijn genen. Creatief, ondernemend, open, eerlijk en transparant zijn de woorden die erbij horen. Samen met passie, relativeringsvermogen, reflectie en humor kom je dan een heel eind!”

Wat zijn de levenslessen die je wilt doorgeven?

“Blijf authentiek. Blijf vragen, omarm verandering en blijf jezelf en anderen uitdagen. Met als levensmotto: why walk your way through life when you can dance.”

Waarin ben je zelf een rolmodel?

“Als ‘exit-ondernemer’ heb ik ervoor gekozen om als angel/venture-investeerder jonge bedrijven met specifiek vrouwelijke founders met kennis, kunde en geld te helpen groeien van startup naar scale-up. Daarnaast ben ik als commissaris en strategisch adviseur bij een aantal bedrijven betrokken. Zo probeer ik een extra bijdrage te leveren aan een betere gender equality-balans.”
Sacha Engels © Anette Brolenius