Ruth Deckers, directeur Colorland

What is your legacy? Vrouwen met Kracht Collectie.

Wat wilde je vroeger worden? Wat was jouw beweegreden hiervoor?

“Op 15-jarige leeftijd hoorde ik op de radio een programma over boardroom/management consultancy. Het was boeiend te horen dat je in het vak van consultant kunt meedenken met organisaties en werken aan verbeteringen en veranderingen. Tijdens het luisteren wist: dit is de richting die mijn carrière op moet.”

Wie is jouw rolmodel? En waarom?

“Meerdere mensen inspireren mij, het gaat dan altijd om mensen die vanuit zichzelf het verschil willen maken. Ik heb daarnaast grote bewondering voor iedereen die lifetime employment belangrijk vindt en tot op hoge leeftijd invulling weet te geven aan een boeiende carrière. Die mensen zijn een groot voorbeeld voor mij.”

Wat heeft jou gebracht op de plek waar je nu bent?

“De plek waar ik nu ben, zie ik als een tussenstop op een heel mooie reis die steeds weer verder gaat. De reis tot nu toe was al erg boeiend: ik ben verschillende mensen tegengekomen die mij waardeerden, me stimuleerden om stappen te zetten en die mij waar nodig confronteerden. Karaktereigenschappen die me helpen mijn reis vorm te geven zijn mijn resultaatgerichtheid, het zien van mogelijkheden, niet opgeven, plus de bereidheid om te blijven leren en me te blijven ontwikkelen.”

Wat zijn de levenslessen die je wilt doorgeven? Hoe ben je tot deze levenslessen gekomen?

“Als ik me richt op alles waar ik energie van krijg en waar ik in geloof, kan ik de rol vervullen die me past en die het meeste effect heeft. Een goede leidraad daarbij is de wetenschap dat je in je eentje sneller gaat, maar samen verder komt. Dat laatste is bovendien ook leuker.”

Waarin ben je zelf een rolmodel? En waarom?

“Met open vizier het gesprek aangaan, respect voor ieders inbreng. Ook koester ik de verschillen.”
Ruth Deckers © Anette Brolenius