Patricia Huisman-Spuijbroek, directeur PAS Beheer BV

What is your legacy? Vrouwen met Kracht Collectie.

Wat wilde je vroeger worden? Wat was jouw beweegreden hiervoor?

“Violiste. Vanuit liefde voor muziek en de wil om te excelleren. De zelfstandigheid van het vak en het feit dat je in eigen hand hebt hoe goed je bent – of niet – spreken me aan.”

Wie is jouw rolmodel? En waarom?

“Hare Koninklijke Hoogheid Beatrix: vanwege haar toewijding, veerkracht en het feit dat zij ‘always on the job’ is. Daarnaast mijn eigen moeder en grootmoeder, vanwege hun nimmer aflatende strijd voor zelfstandigheid als vrouw en gelijkheid in de man/vrouw-discussie. Het tegen de odds voor die tijd naast hun gezin blijven werken. Hun onafhankelijkheid.”

Wat heeft jou gebracht op de plek waar je nu bent?

“Het gebouwde portfolio-cv, een leven lang blijven leren, doorzettingsvermogen en geluk.”

Wat zijn de levenslessen die je wilt doorgeven? Hoe ben je tot deze levenslessen gekomen?

“Ken je zwakheden, werk eraan. Stop niet met leren, ontwikkel jezelf en blijf doorgaan. Denk niet in onmogelijkheden, maar in kansen. Ik ben hiertoe gekomen door veel vallen, maar altijd weer opstaan!”

Waarin ben je zelf een rolmodel? En waarom?

“Mijn eigen kinderen, 5 stuks: jonge vrouwen (3) en mannen(2), maak ik duidelijk dat ongeacht hun geslacht, zij zelf verantwoordelijk zijn voor de ontplooiing van de hun gegeven talenten. Dat het belangrijk is om hun zelfstandigheid te behouden, dat werk verrijkt en nooit verarmt. En dat je moet blijven leren en meegaan met ontwikkelingen in de tijd.”
Patricia Huisman-Spuijbroek © Anette Brolenius