Nicole Boevé, Partner en mede-eigenaar Partners at Work Executive Search

What is your legacy? Vrouwen met Kracht Collectie.

Wat wilde je vroeger worden? Wat was jouw beweegreden hiervoor?

“Het bedrijfsleven heeft mij altijd getrokken. Een managementpositie leek mij interessant. De keuze voor de studie bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit was een bewuste keuze, daarmee hield ik mijn opties breed. Techniek heeft mij ook altijd geboeid. Het eerste deel van mijn loopbaan in de ICT en consulting was daarom heel passend.” 

Wie is jouw rolmodel? En waarom?

“Allereerst ben ik geïnspireerd door mijn twee oma’s en moeder. Zij waren alle drie ondernemer en wisten werk en gezin goed te combineren. Later als studente bewonderde ik Sylvia Tóth, omdat zij als een van de weinige vrouwen een bedrijf heeft groot gemaakt in een tijd dat dat helemaal niet gewoon was voor een vrouw. En tegenwoordig Emma Watson, zij is behalve een geweldig actrice ook ambassadeur van de Verenigde Naties, waar zij zich inzet voor de gelijke rechten van vrouwen en mannen. Ik vind het bijzonder dat zij zich zo jong al inzet voor dit thema.”

Wat heeft jou gebracht op de plek waar je nu bent?

“Inzet, durf en vertrouwen. Op een gegeven moment realiseerde ik me dat ik meer impact zou hebben in de executive search. De omgeving van ICT en consulting, waarin ik werkte, was er nog niet van overtuigd dat diversiteit voor een betere performance zorgt. Inmiddels was het voor mij duidelijk dat diverse teams creatiever zijn en zorgen voor een betere besluitvorming. Dat wilde ik graag meenemen in de advisering aan klanten. In 2011 ben ik gestart als partner bij In Touch WRM, om executive search weer opnieuw op te zetten. In 2014 hebben we de search samengevoegd met Van der Laan & Co en ben ik daar als partner toegetreden.”

Wat zijn de levenslessen die je wilt doorgeven? Hoe ben je tot deze levenslessen gekomen?

“Kies je eigen pad en geloof in je eigen kracht en talenten. Ga ervoor en doe het met passie, ambitie en energie. Door de switch in mijn loopbaan bijna 10 jaar geleden, weet ik dat je ook je richting kunt aanpassen. Soms is het goed een bepaalde lijn te doorbreken en maak je een volgende sprong. Dit gaat niet vanzelf, hiervoor is inzet en durf nodig en daarnaast een portie geluk. Een mooie quote die hierop aansluit is van Paulo Coelho: ‘If you’re brave enough to say goodbye, life will reward you with a new hello.”

Waarin ben je zelf een rolmodel? En waarom? 

“Mijn dochter wil ik graag het voorbeeld geven als zelfstandige en ambitieuze moeder. En breder: als ondernemer werk ik samen met mijn partners vanuit het succesvolle bureau Van der Laan & Co voor en met opdrachtgevers van prachtige Nederlandse organisaties. Als adviseur adviseer ik onze opdrachtgevers en kandidaten over directie-, bestuurlijke- en toezichtposities. Ieder gesprek is voor mij een moment om bij te dragen aan een beter bestuur of aan de keuze voor een vervolgstap die iemand zet in haar of zijn carrière. Meer vrouwen begeleiden naar executive posities is een van mijn drijfveren in mijn werk. Ik voel me bevoorrecht in deze rol.”
Nicole Bouve © Anette Brolenius