Nelsje Musch-Elzinga, directeur & Producent van Warner Bros. ITVP Nederland, BlazHoffski Productions B.V. & Hollands Licht Producties B.V.

What is your legacy? Vrouwen met Kracht Collectie.

Wat wilde je vroeger worden? Wat was jouw beweegreden hiervoor?

“Als kind wilde ik kinderboekenschrijfster en -illustratrice worden. Ik kon aardig schrijven en tekenen en had een grote fantasie en dus wilde ik wat ik had bedacht niet alleen schrijven maar ook tekenen, zodat het zou kloppen met elkaar.”

Wie is jouw rolmodel? En waarom?

“Ik heb niet zozeer rolmodellen als wel vrouwen die me inspireren. Oprah Winfrey is er daar één van. Zij laat middels haar lange en succesvolle carrière zien wat er kan gebeuren als je gaat staan voor waar je in gelooft, durf en zelfvertrouwen hebt. Essentieel is daarbij dat je kwetsbaar durft te zijn en daardoor open en met compassie de wereld tegemoet treedt.”

Wat heeft jou gebracht op de plek waar je nu bent?

“Zelfvertrouwen. Ambitie. Durf.”

Wat zijn de levenslessen die je wilt doorgeven? Hoe ben je tot deze levenslessen gekomen?

“Durf! Door op je intuïtie te vertrouwen. Jezelf te verwezenlijken. Sterk én kwetsbaar te zijn. Te staan voor wat je vindt. Empathisch te zijn. Durf!”

Waarin ben je zelf een rolmodel? En waarom?

“Met mijn stijl van leidinggeven, die zich kenmerkt door openheid, transparantie en helderheid, wil ik ruimte genereren. Het is voor mij de enige weg om invulling aan mijn verantwoordelijkheden als directeur te geven. Hiermee hoop ik andere vrouwen te inspireren, te laten zien wat er mogelijk is als je je eigen pad volgt.”
Nelsje Musch-Elzinga © Anette Brolenius