Natasha Zharinova, President SME Services Bauer Media Group

What is your legacy? Vrouwen met Kracht Collectie.

Wat wilde je vroeger worden? Wat was jouw beweegreden hiervoor?

“Vroeger wilde ik natuurkundige worden, omdat ik de complexiteit en de elegantie van de wiskundige modellen van de fysica fascinerend vond.”

Wie is jouw rolmodel? En waarom?

“Mijn rolmodel is Richard Feynman, een Amerikaanse natuurkundige en Nobelprijswinnaar. Met zijn onbegrensde nieuwsgierigheid wist Feynman grote bijdragen te leveren aan fundamenteel onderzoek in quantummechanica. Zijn passie voor het delen van kennis maakte Feynman een van de populairste natuurkundigen ter wereld. Zijn kennis en sterke intern moreel kompas gaven hem de kracht om de echte redenen achter de ramp van de space shuttle Challenger aan het licht te brengen.”

Wat heeft jou gebracht op de plek waar je nu bent?

“Ik ben mijn hele leven geïnteresseerd geweest in wiskunde, maar tegelijkertijd ook in het toepassen van mijn kennis in de maatschappij. Na mijn promotieonderzoek ging ik aan de slag buiten de academische omgeving om de wereld te verkennen. Als Chief Strategy and Data Officer bij OLX Markets, een internetbedrijf actief in 25 landen, gebruik ik mijn technische kennis en passie voor het ontwikkelen van mensen om waarde te creëren voor miljoenen klanten.”

Wat zijn de levenslessen die je wilt doorgeven? Hoe ben je tot deze levenslessen gekomen?

“In de woorden van Richard Feynman: ‘What do you care what other people think?’ Meestal weet je in je hart wat je wel of niet aan kan. Vertrouw jezelf en de mensen die jij waardeert, en laat anderen niet bepalen hoe jij je eigen leven moet leven. Sommige grote beslissingen die ik met veel tegenwind genomen heb zijn de beslissingen waar ik het meest trots op ben.”

Waarin ben je zelf een rolmodel? En waarom?

“Ik ben een rolmodel als leider die kennis met warmte combineert en diversiteit uitdraagt. Hiermee wek ik vertrouwen in de organisatie waar ik werk. Ik ben niet bang voor nemen van moeilijke en complexe beslissingen en neem daar verantwoordelijk voor. Ik ben ook een rolmodel voor mijn twee kinderen. Ik probeer ze nieuwsgierig te maken voor exacte wetenschappen en wil ze laten zien hoe internationale en diverse contacten veel positieve ervaringen brengen.”
Natasha Zarinova © Anette Brolenius