Marlou Banning, CFO Luchtverkeersleiding Nederland

What is your legacy? Vrouwen met Kracht Collectie.

Wat wilde je vroeger worden? Wat was jouw beweegreden hiervoor?

“Ik wilde vroeger advocaat worden. Ik wist niet precies wat dat was, maar mijn vader was advocaat en die had altijd spannende verhalen aan de eettafel. Bovendien had ik, volgens mijn moeder, een groot rechtvaardigheidsgevoel.”

Wie is jouw rolmodel? En waarom?

“Dat zijn Angela Merkel en Lady Gaga. Angela Merkel omdat ze gewoon steengoed is. Ik ben ervan overtuigd dat zij tijdens de financiële crisis Europa op een hele rustige, bijna moederlijke manier, bij elkaar heeft gehouden. Een portret van haar staat op mijn kantoor! Lady Gaga vind ik origineel en authentiek. Ze heeft iets heel hartstochtelijks, wat haar tegelijk kwetsbaar en krachtig maakt. Mooi!”

Wat heeft jou gebracht op de plek waar je nu bent?

“Ambitie, heel veel werkplezier en doorzettingsvermogen (naast mijn enorme talent natuurlijk :-) ).

Wat zijn de levenslessen die je wilt doorgeven? Hoe ben je tot deze levenslessen gekomen?

“Niet bang zijn, durf te dromen. Alles begint met iets te willen. Als je iets wilt, moet je ervoor knokken. Als je ergens echt voor knokt, kom je er vaak wel. Ik heb zelf gemerkt dat dit voor mij zo werkt.”

Waarin ben je zelf een rolmodel? En waarom?

“Ik ben, denk ik, een rolmodel omdat ik heb laten zien dat het wél kan, een carrière, een intensief gezinsleven en verder nog genieten van 1.000 andere leuke, spannende, inspirerende dingen die het leven biedt. Bovendien heb ik laten zien dat je je als vrouw in een mannenbolwerk prima staande kunt houden én kunt zorgen voor meer diversiteit.”
Marlou Banning © Anette Brolenius