Marjolein Slappendel, director business development Action

What is your legacy? Vrouwen met Kracht Collectie.

Wat wilde je vroeger worden? Wat was jouw beweegreden hiervoor?

“Als meisje van een jaar of 9 wilde ik heel graag stewardess worden, toen ik iets ouder werd droomde ik van een carrière als actrice. De gemene deler was een diepe drang naar vrijheid. Ik groeide onbezorgd op in een klein dorp, als oudste kind in een groot gezin, maar ik ervoer de druk om niet buiten de lijntjes te kleuren als steeds knellender.”

Wie is jouw rolmodel? En waarom?

“Op Wall Street werkte ik, eind 20 en net afgestudeerd van Stanford, samen met een paar senior vrouwen die best heftige keuzes gemaakt hadden om een topbaan met een gezinsleven te kunnen combineren. Zij deden dat met een super upbeat spirit, 200 procent inzet en zonder geklaag. Zo kon het dus ook! Voor mij een groot voorbeeld, zeker toen ik een paar jaar later zelf moeder werd van een drieling en later nog een zoon.

Wat heeft jou gebracht op de plek waar je nu bent?

“Leergierigheid, introspectie, en het geloof in ‘waar een wil is is een weg.’”

Wat zijn de levenslessen die je wilt doorgeven? Hoe ben je tot deze levenslessen gekomen?

“Denk in oplossingen, niet in problemen. Er is zo veel mogelijk! Volg je interne kompas, niet de verwachtingen van anderen, en vraag om hulp als je het nodig hebt. Dat kwetsbaarheid en kracht juist heel goed samen kunnen gaan heb ik keer op keer opnieuw mogen ervaren. Het beoefenen van yoga heeft me daar ook bij geholpen.”

Waarin ben je zelf een rolmodel? En waarom?

“Ik ben heel no-nonsense en verspil geen energie aan ruis. Ik durf een stapje terug te doen om anderen ruimte te geven, en kan in stressvolle situaties de rust te bewaren om vanuit daar soms met creatieve oplossingen te komen. Op cruciale momenten laat ik me gelden, maar ik hoef geen permanente plek op de voorgrond.”
Marjolein Slappendel © Anette Brolenius