Marjolein Jansen, lid van de raad van bestuur van Kadaster

What is your legacy? Vrouwen met Kracht Collectie.

Wat wilde je vroeger worden? Wat was jouw beweegreden hiervoor?

“Dierenarts, ik wilde graag dieren beter maken, iets betekenen. Uiteindelijk is dat het niet geworden, maar de drijfveer om zaken beter te maken als drive is gebleven. Dat is nog steeds een rode draad in mijn loopbaan.” 

Wie is jouw rolmodel? En waarom?  

“Ik heb niet 1 rolmodel, maar bewonder mensen die in staat zijn om er te zijn, keuzes te maken op belangrijke momenten en daarin de rust en het overzicht te bewaken. In mijn loopbaan heb ik het voorrecht gehad om met  een aantal van deze mensen te mogen samenwerken. Zij hebben op voor mij cruciale momenten, als ik op een kruispunt stond, geholpen door de juiste vragen te stellen. Zo kon ik zelf steeds het goede pad kiezen.”

Wat heeft jou gebracht op de plek waar je nu bent?     

“Vertrouwen in eigen kracht, verbinding met de mensen om mij heen en durven falen.”

Wat zijn de levenslessen die je wilt doorgeven? Hoe ben je tot deze levenslessen gekomen?    

“In het bovenstaande antwoord staat het eigenlijk al. Voor mij is het van belang om steeds te blijven luisteren naar je gevoel. De ratio is mijn kracht en maakt dat ik kan wat ik doe, door dit in verbinding met mijn gevoel te doen geeft het energie en effectiviteit. Soms is het beter even niets te doen of vinden, dan handelen en besluiten.”

Waarin ben je zelf een rolmodel? En waarom? 

“Ik ben iemand die een eigen koers heeft gekozen, vanuit een omgeving waar het niet gebruikelijk is te studeren. Ik heb carrière gemaakt door hard te werken, te geloven in mijn talent en mij  hierop te laten coachen. Ik ben een ‘stapelaar’ en ben daar trots op: ik ben daarmee het bewijs dat je sociale omgeving en afkomst geen belemmering hoeft te zijn om te doen waar je goed in bent en gelukkig van wordt. De grootste belemmering zit vaak in jezelf.”
Marjolein Jansen © Anette Brolenius