Mariëtte Turkenburg, voorzitter Talent naar de Top, partner Loyens & Loeff

What is your legacy? Vrouwen met Kracht Collectie.

Wat wilde je vroeger worden? Wat was jouw beweegreden hiervoor?

“Heel vroeger wilde ik graag arts worden, ik werd daarbij geïnspireerd door documentaires over operaties op TV. Door loting werd dat economie en gaande weg fiscale economie. De redenen daarvoor waren deels praktisch: die studies gaven een goede kans op eigen benen te staan. En ik hield en hou wel van een aardige puzzel”

Wie is jouw rolmodel? En waarom?

“Mijn oma: een vrouw met een zeer open mind. Nu Michelle Obama: zij is een enorme doorzetter die met veel waardigheid, die energie lijkt te halen uit haar tegenkrachten.”

Wat heeft jou gebracht op de plek waar je nu bent?

“Hard werken, een goede dosis geluk in het treffen van de juiste partner en een sterke kruiwagen binnen kantoor. Plus instappen op de geboden uitdagingen.”

Wat zijn de levenslessen die je wilt doorgeven? Hoe ben je tot deze levenslessen gekomen?

“Doe dingen volgtijdelijk – na elkaar dus – en met focus. FOMO, Fear of missing out, is niet nodig: wat vandaag niet kan, kan op een andere moment (wel weer). Haal energie uit strijd en kijk voorruit. Terugkijkend zie ik dat er voor alles weer een tijd komt en dat vergeven weer nieuwe mogelijkheden biedt.”

Waarin ben je zelf een rolmodel? En waarom?

“Ik was de eerste vrouwelijke vennoot in het 75-jarig bestaan van onze maatschap. Belangrijker vind ik zelf de combinatie van gezin en twee carrières, waarbij iedereen op zijn plekje terecht is gekomen. Dat voorbeeld deel ik graag om te laten zien dat je geen supervrouw hoeft te zijn.”
Mariette Turkenburg © Anette Brolenius