Marianne van Duin, Sr. Sales Director Growth Emerging Markets bij Equinix

What is your legacy? Vrouwen met Kracht Collectie.

Wat wilde je vroeger worden?

“Als klein meisje reed ik met mijn ouders in omgeving Haarlem/Aerdenhout/Bloemendaal naar het strand. Ik zei: ‘Als ik later groot ben, ga ik in deze buurt wonen en dan ben ik directeur van een groot bedrijf en reis ik door Europa en midden oosten. Als dat niet lukt wil ik journalist worden, zodat ik kan reizen en nieuws kan maken. ’ Nu, vele jaren later, woon ik de buurt waar ik vroeger als klein meisje doorheen reed en ben ik directeur van een beursgenoteerde Amerikaanse organisatie en reis ik door Western Europe, Eastern Europe and CIS region.”

Wie is jouw rolmodel en waarom?

“Van iedere fase van mijn leven kan ik een rolmodel noemen die op dat moment belangrijk voor mij was. Ik noem de belangrijkste twee. Pim Koemans heeft mij de kans heeft gegeven om mijzelf te ontplooien in een commerciële functie binnen de IT en mij bij de hand heeft genomen en het vertrouwen gegeven. Mijn vader, Jan-Maarten van Duin, heeft mij altijd de spiegel voorgehouden: zorg dat je op eigen benen kunt staan, financieel onafhankelijk bent. Vergeet niet waar je vandaan komt en waar je bent opgegroeid. Wat je ook doet: blijf authentiek, pak je kansen en doe vooral wat je gelukkig maakt.”

Wat heeft jouw gebracht op de plek waar je nu bent?

“Geloof en vertrouwen in mezelf, drive en doorzettingsvermogen. Wat ik heb geleerd is dat je alles wat je doet met een glimlach moet doen en met human touch. Niet opgegeven, hoe moeilijk het soms ook kan zijn.

Daag jezelf uit, wees eerlijk, authentiek en luister. Vier jaar werken in de USA (Colorado Springs) heeft mij sterker gemaakt en zorgde ervoor dat ik ging denken in kansen en mogelijkheden. Tijdens een master class van de University van Michigan moest ik aangeven ‘when are you at your best’. In mijn presentatie liet ik zien dat ik eigenlijk 3 vrouwen in 1 ben:

Working mom, werken op executive functie in a fast pace industry
Mother to my 2 children, Skylar and Cooper
Wife to my husband, René

De combinatie van deze 3 vrouwen maakt mij compleet en zorgt dat ik in balans ben op alle 3 de fronten. Ik heb ze alle 3 nodig om op mijn best te zijn.”

Wat zijn de levenslessen die je wilt doorgeven?

“Heb vertrouwen in je zelf, ga uit van je eigen kracht. Met alles wat je doet: blijf authentiek.
Fouten maken is niet erg, leer ervan en pas toe. Luisteren, niet beginnen met zenden. Begrijp elkaar. Zeker in mijn vak: binnen commercie is luisteren fundamenteel.”

Waarin ben je zelf een rolmodel en waarom?

“Ik werk mijn hele carrière in de IT-wereld. Dit is nog steeds een male dominated world. Ik ben een voorbeeld voor vrouwen en meisjes met betrekking tot hoe je in een mannenwereld het verschil kunt maken en hoe je werk kunt combineren met kinderen en een man. In mijn huidige rol coach ik drie jonge vrouwelijke talenten. Erg leuk om te doen en dan realiseer je hoeveel ervaring je hebt en dat deze jonge talenten aan je lippen hangen. Dat geeft mij de nodige inspiratie om deze jonge vrouwelijke talenten te zien groeien binnen een organisatie.”
Marianne van Duin © Anette Brolenius