Marianne Kopp, directeur Raadgever Management

What is your legacy? Vrouwen met Kracht Collectie.

Wat wilde je vroeger worden? Wat was jouw beweegreden hiervoor?

“Helikopterpiloot. Verschillende familieleden zaten bij de luchtmacht en dit leek mij de ultieme uitdaging. Onderweg ernaartoe ontdekte ik mijn passie voor techniek.”

Wie is jouw rolmodel? En waarom?

“Mijn moeder. Zij is ondanks vele tegenslagen in haar leven altijd een enorm positief mens gebleven die het leven omarmt, naar voren kijkt en optimaal van de belangrijke, maar vooral ook de kleine dingen geniet.”

Wat heeft jou gebracht op de plek waar je nu bent?

“De mensen die bereid waren hun nek uit te steken en mij de kans te geven. En daarnaast ook vooral hard werken en ervoor durven gaan. Je moet wel de kansen grijpen die je geboden worden. En dat harde werken geldt niet alleen inhoudelijk, ik werk ook hard aan mijzelf. Steeds weer naar jezelf in de spiegel durven kijken en doorontwikkelen.”

Wat zijn de levenslessen die je wilt doorgeven? Hoe ben je tot deze levenslessen gekomen?

“Blijf altijd bij jezelf en geloof en vertrouw op je gevoel. Dan ben je het sterkst. En vooral niet vergeten ervan te genieten! Een enorme open deur die maar al te vaak vergeten wordt.”

Waarin ben je zelf een rolmodel? En waarom?

“De laatste jaren kom ik steeds meer naar buiten met mijn ervaringen. Ik hoop hiermee andere vrouwen te laten zien dat het heel goed mogelijk is om tegelijk moeder te zijn van 3 prachtige kinderen, een man te hebben die eigen ondernemer is en dit succesvol te combineren met uitdagende functies. Daarnaast help ik graag andere vrouwen dichter bij zichzelf te komen en hun weg te vinden.”
Marianne Kopp © Anette Brolenius