Madelein Leegwater, sectordirecteur bij Star-shl

What is your legacy? Vrouwen met Kracht Collectie.

Wat wilde je vroeger worden? Wat was jouw beweegreden hiervoor?

“Ik wilde vroeger couturier worden, met het idee dat ik mooi onder wiskunde uitkwam met een zogenaamd pretpakket op de middelbare school. Ik was toen nog in de veronderstelling dat rekenen niet mijn sterkste punt was. De creativiteit van een couturier gebruik ik dagelijks nog steeds, en het analytische en rekenkundige heb ik me later eigen gemaakt.”

Wie is jouw rolmodel? En waarom?

“Mijn rolmodellen zijn Sylvia Tóth, Neelie Kroes en Máxima, maar vooral mijn eigen oma die op latere leeftijd koos voor haar eigen pad en onafhankelijkheid. Zij was daarmee een groot voorbeeld van hoe vrouwelijke kracht eruit kan zien”.

Wat heeft jou gebracht op de plek waar je nu bent?

“Een grote mate van discipline, balans zoeken, veel leren van de ups & downs van het leven en vooral heel erg mezelf zijn en blijven in alle omstandigheden.”

Wat zijn de levenslessen die je wilt doorgeven? Hoe ben je tot deze levenslessen gekomen?

“Hetgeen ik aan mijn eigen dochter en kleindochter – en daarmee alle vrouwen – meegeef, is dat het je niet aangereikt wordt, maar dat je alles kunt bereiken wat je wilt, als je maar bereid bent er ook echt voor te gaan. Er zijn geen barrières, behalve de beperkende overtuigingen in je eigen hoofd.”

Waarin ben je zelf een rolmodel? En waarom?

“Volgens mijn dochter, vriendinnen en vrouwelijke direct reports sta ik symbool voor ‘de onafhankelijke vrouw met een krachtige energie.’ Ik word altijd blij als ik dat hoor en ik hoop dat mijn manier van leven, werken en zijn ook andere vrouwen inspireert om te gaan staan en zichtbaar te zijn.”
Madelein Leegwater © Anette Brolenius