Linda van der Heide, founder/eigenaar Urban Life Health Centre

What is your legacy? Vrouwen met Kracht Collectie.

Wat wilde je vroeger worden? Wat was jouw beweegreden hiervoor?

“Psychiater, door de ziekte van mijn broer die lijdt aan paranoïde schizofrenie. En internationaal advocaat, voor meer gelijkheid in de wereld.”

Wie is jouw rolmodel? En waarom?

“Mijn moeder is mijn rolmodel. Pas na haar overlijden in 2011 realiseerde ik hoe zij het leven tegemoet heeft getreden: vol compassie, met visie, discipline en liefde. Ze was spiritueel.”

Wat heeft jou gebracht op de plek waar je nu bent?

"Sinds het overlijden van mijn moeder – zij is om het leven gebracht door mijn broer in een psychotische toestand – is mijn leven enorm gekanteld. Als interim HR-manager bij internationale organisaties – met een goed inkomen en MBA modulair opleiding, 2 x per jaar op vakantie met gezin – had ik mijn leven goed op de rit. Na het overlijden van mijn moeder volgde een periode van zelfbezinning. Ik figureerde in een documentaire van Jessica Villerius (“Moeder moet dood” - https://www.2doc.nl/documentaires/series/3doc/2013/moeder-moet-dood.html) en deed nieuwe ervaringen op met yoga en mindfulness.

Dat heeft mij geïnspireerd tot het opzetten van de Community en Online Platform Urban Life Health Centre, een (Hot) Yoga & Vitality Centre. Hier bieden wij diverse diensten aan ter verhoging van happiness & vitality, gebaseerd een holistische aanpak: Lichaam, Brein, Hart en Inspiratie. Daarnaast faciliteren wij organisaties bij het opzetten van Corporate Vitality & Corporate Branding voor het creëren van een “Great Place to Work”. In het kader van de employee journey bieden wij diverse workshops, lezingen en corporate retreats aan in Nederland en buitenland. Inmiddels zijn 38 professionals verbonden aan het platform uit onder meer preventieve gezondheid en corporate sector. Tevens bieden wij uitkeringsgerechtigden met een rugzakje als gastvrouw de mogelijkheid als vrijwilliger weer in eigen kracht te komen staan. We zijn inmiddels een erkende werkervaringsplek. Co-creatie, verbinden, sociale inclusie en diversity staan hierbij centraal. Mijn missie is verhoging van (zelf)bewustwording door een preventieve gezonde levensstijl. Hierdoor willen we een betere wereld creëren voor mens en organisatie.”

Wat zijn de levenslessen die je wilt doorgeven? Hoe ben je tot deze levenslessen gekomen?

“Mijn mantra is ‘Om mani padme hum’ de mantra van (zelf)mededogen. Deze symboliseert dat iedereen gedeeltelijk of geheel zijn eigen lijden kan overkomen en weer kan uitbloeien vanuit de modder naar een mooie lotusbloem. Dit wens je in eerste instantie jezelf toe en daar alle andere mensen op deze aarde. Je hebt altijd een vrije keuze je leven opnieuw te (her)creëren naar hoe jij dat wilt leiden, wat zich ook op je pad zich voordoet. Ontdek je eigen potentieel en talenten. Je kunt jezelf opnieuw uitvinden. Je kunt je eigen Karma creëren. Je kunt er zelfs beter uitkomen. “Be a better version of yourself!"

"Naast mijn werk als Senior interim HR Manager bij internationale bedrijven heb ik het Online Platform Urban Life Health Centre opgezet, nu 3 jaar geleden.
De preventieve gezonde levenswijze heeft mij gebracht waar ik nu ben. Yoga, meditatie en hardlopen zijn inmiddels mijn tools die mij ondersteunen om mijzelf fit en mentale veerkracht te houden in de dagelijkse hectiek. Het biedt mijn handvaten in het proces van zelfcontemplatie, resetten, re-energizing en het verkrijgen van nieuwe inzichten voor een goede balans tussen werk- en privé."

Waarin ben je zelf een rolmodel? En waarom?

“Ik ben een voorbeeld in dat een Preventieve Gezonde Levenswijze positieve effecten heeft op het lichaam, brein en emotie en je herstel kan bevorderen en je fysieke & mentale veerkracht verhoogd."

Linda van der Heide © Anette Brolenius