Lieske van den Bosch, bestuurslid Pensioenfonds Detailhandel

What is your legacy? Vrouwen met Kracht Collectie.

Wat wilde je vroeger worden? Wat was jouw beweegreden hiervoor?

“Na de ‘prinsessenfase’ die bijna elk jong meisje doormaakt, wist ik lange tijd niet wat ik nou echt wilde worden. Wat ik wel zeker wist, is dat ik een combinatie zocht van mens-zijn en ondernemerschap. Ik heb langere tijd in grote ondernemingen in de HR-sector gewerkt omdat ik daar een goede balans vond.”

Wie is jouw rolmodel? En waarom?

“Wijlen mijnheer J. Blokker. Omdat ik zijn ondernemerschap en menselijkheid heb mogen meemaken en bewonder. Helaas hebben velen commentaar op waar het misging, maar bouw eerst maar eens zo’n imperium op. Tegelijkertijd heeft deze periode in mijn carrière mij de overtuiging gebracht dat diversiteit en vrouwen op topposities noodzakelijk zijn, bewust of onbewust heeft mijn rolmodel mij dit inzicht ook meegegeven.”

Wat heeft jou gebracht op de plek waar je nu bent?

“Durven investeren in mijzelf en willen investeren in anderen. Een gezonde dosis lef gecombineerd met een vleugje bluf en veel doorzettingsvermogen.”

Wat zijn de levenslessen die je wilt doorgeven? Hoe ben je tot deze levenslessen gekomen?

“Onderaan de ladder beginnen zorgt voor karakter en vechtlust. Ik heb niet altijd de makkelijkste weg gekozen, zowel privé als zakelijk. Ik heb risico’s genomen, fouten gemaakt en terugkijkend was mijn groeiproces soms een eenzaam proces. Daarom streef ik ernaar zoveel mogelijk mijn lessen te delen en nieuwe te leren.”

Waarin ben je zelf een rolmodel? En waarom?

“Ik heb een uitstekende balans gevonden tussen mijn ondernemerschap en mijn privéleven. Ik mag met trots zeggen dat ik een goede moeder, vrouw, vriendin en zakenvrouw ben. Ik investeer welbewust in mensen en zaken die belangrijk zijn in mijn leven.”
Lieske van den Bosch © Anette Brolenius