Kathelijne Drenth, directeur The Twelve B.V. Progress Partners

What is your legacy? Vrouwen met Kracht Collectie.

Wat wilde je vroeger worden? Wat was jouw beweegreden hiervoor?

“Detective, astronoom of ‘iets’ met milieu. Het leek me als kind machtig interessant ingewikkelde vraagstukken op te lossen en ‘het nog niet ontdekte’ te onderzoeken.
In mijn huidige vak van mens- en organisatieontwikkeling, blijkt die combinatie van werken aan het doorgronden van ingewikkelde vraagstukken, het focussen op de toekomst en de bedoeling van de organisatie als geheel, en duurzaam waarde creëren door en continuïteit organiseren, een buitengewoon waardevolle formule. Een formule die volgens klanten ‘goud waard is’ en waar zij in hun organisaties bewezen verder mee komen in een wereld die voortdurend in verandering is."

Wie is jouw rolmodel? En waarom?

“Moedige creatieve ondernemende mensen die echt iets van het leven willen maken en aan de levens van anderen willen bijdragen. Mensen die zich hun hele leven lang blijven ontwikkelen en die zelfs op hoge leeftijd nog altijd geïnteresseerd in anderen en alles om hen heen, autonoom en vooruitstrevend zijn.”

Wat heeft jou gebracht op de plek waar je nu bent?

“Een innerlijke gedrevenheid, interesse in anderen en wat hen inspireert, en het verkennen van allerhande denkwerelden en filosofische stromingen. En door mezelf fors uit te dagen, grote maar verantwoorde risico’s te nemen, zelf het voortouw te nemen en sprongen te wagen, kansen te creëren door wegen in te slaan die niet op voorhand voor de hand lagen. Maar ook door de intensieve samenwerking met een aantal mensen met dezelfde interesse en intentie maar elk een ander vermogen dan het mijne.”

Wat zijn de levenslessen die je wilt doorgeven? Hoe ben je tot deze levenslessen gekomen?

“Handel naar je eigen intuïtie, houd jezelf niet voor de gek door anderen meer te vertrouwen dan jezelf. Geef nooit op, zet door als je ergens in gelooft, of uit ervaring weet dat het klopt wat je aan het doen bent. Doorleef voordat je doorgeeft en sta voor datgene waar jij voor wilt staan, want dat is wat anderen kunnen ervaren.”

Waarin ben je zelf een rolmodel? En waarom?

"Hoe je in weerwil van jarenlange niet aflatende inzet met volop tegenslag en tegenwerking, er toch in kunt slagen een dijk van een innovatie in de markt te zetten die voor bedrijven en organisaties van doorslaggevende toekomstbepalende betekenis blijkt te zijn. En hoe je op basis van die doorleefde ervaring op het gebied van het leiden van mens- en organisatieontwikkeling, een partner kunt zijn voor andere ondernemers en leiders. Voor hen die met hun organisaties en teams vooruit willen en de toekomst gestalte willen geven, door de kernbedoeling van de organisatie van unieke waarde creatie te manifesteren voor klanten en stakeholders en daarmee het bedoelde organisatieverschil – ‘de impact’ te maken."
Kathelijne Drenth © Anette Brolenius