Julia Bron, partner Lainsburgh

What is your legacy? Vrouwen met Kracht Collectie.

Wat wilde je vroeger worden?

“Als kind wilde ik eerst ballerina worden. Toen atlete. Later wilde ik detective worden, en wiskundige, en daarna advocaat. Je snapt ’m wel, ik wilde alles! Nu ben ik ondernemer en wil ik leren programmeren. En straks…”

Wie is jouw rolmodel?

“Ik geloof niet in rolmodellen. Het succes van anderen kun je niet kopiëren – iedereen heeft andere variabelen en obstakels in het leven. Mijn succes is mijn versie van succes, gebaseerd op wat ik van anderen geleerd heb en hoe ik deze lessen heb toegepast op mijn eigen leven.

In elke fase van mijn leven heb ik voorbeelden gehad, mensen tegen wie ik opkeek en die mij inspireerden. Toen ik jong was, waren dat Alice in Wonderland, Jeanne d’Arc en mijn buurman van wie ik schilderlessen kreeg. Later waren het John Lennon en Sherlock Holmes, en mijn moeder. Nu kijk ik naar Neelie Kroes, Richard Branson en Celeste Barber. Als ik goed kijk, kan ik zien dat deze mensen niet perfect zijn, maar ieder van hen heeft iets goeds in zich, en daarom respecteer en bewonder ik ze. Opvallend genoeg zijn veel van mijn rolmodellen geen publieke figuren maar unsung heroes wiens levens een positieve indruk op mij hebben gemaakt.”

Wat heeft jou gebracht op de plek waar je nu bent?

“Ik houd van lachen. Sommige mensen zeggen dat ik diegene ben die altijd, ongeacht de omstandigheden, voor een glimlach op hun gezicht zorgt. En mijn energie. Ja, ik zie dat echt als een van mijn ‘geheime ingrediënten’ voor succes. Iedereen die me kent zal zeggen dat ik bijna altijd vól energie zit. Oh, en die beroemde uitdrukking ‘als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken’? Daar ben ik het niet mee eens. Werk is werk en er zullen altijd dingen lastig zijn, zelfs als je je werk met passie doet. Ik heb dat geaccepteerd, maar ik probeer de slechte dagen de goede dagen niet te laten overschaduwen.”

Wat zijn de levenslessen die je wilt doorgeven?

“Als het leven een feest is, moet je soms de Bob zijn. Ik heb ontelbaar veel nieuwe dingen geprobeerd, uiteenlopend van nieuwe ondernemingen die ik opzette en het doen van een MBA, tot snellezen, pianospelen en afvallen. Er waren momenten dat het niet lukte en daarvan leerde ik dat niets vanzelf gaat. Elk succes is het resultaat van heel hard werken. Maar ik realiseerde me ook dat een elastiek niet oneindig uitgerekt kan worden – op een gegeven moment is de rek eruit. Dus ik leerde mijn beperkingen te begrijpen en ik leerde wanneer ik moet loslaten.”

Waarin ben je zelf een rolmodel?

“Ken je de Rule of Three, een productiviteitstechniek waarbij je je richt op drie betekenisvolle uitkomsten per dag, week, maand en jaar? Waarschijnlijk een heel goede regel. Maar ik had het te druk om verder te lezen dan de naam Rule of Three en ik gaf er mijn eigen invulling aan. Ik heb de drie meest geweldige kinderen (een jongen, een meisje en nog een jongen), ik heb drie fantastische banen: mijn eigen bedrijf (heel erg voltijds), en ik zit in het bestuur van twee techbedrijven (supergave ideeën in kunstmatige intelligentie en blockchain). Ik heb drie uitdagende hobby’s, die ik ook competitief beoefen. Ik heb drie diploma’s: rechten, finance en ik heb net de MBA afgerond (terwijl ik de drie kinderen, drie banen en drie hobby’s al had). Voel je vrij om mijn invulling van de Rule of Three als voorbeeld te nemen. En als iemand je vraagt hoe je het allemaal voor elkaar krijgt, zeg dan: ‘Ik dóé het gewoon.’”
Julia Bron © Anette Brolenius