Joan Nunnely, bestuurder Eye For You Human Resource Consultancy

What is your legacy? Vrouwen met Kracht Collectie.

Wat wilde je vroeger worden en waarom?

“Ondernemer, stewardess of militair. Ik was heel ondernemend en wilde ervoor zorgen dat iedereen het naar de zin had. Ook wilde ik van jongs af aan al zorgen voor structuur in mijn leven en dat van anderen. Uiteindelijk heb ik in mijn huidige rol een combinatie van mijn kwaliteiten en wensen samengebracht. Nu wil ik vooral besturen en organisaties op het goede spoor zetten maar in mijn beleving is dat een resultaat van alles wat ik hiervoor heb gedaan.

Wie is jouw rolmodel?

“Mijn grootmoeder. Helaas is zij in 2015 overleden, maar zij was een krachtige, onafhankelijke vrouw die maatschappelijk betrokken was. Ze was haar tijd vooruit en scherp over haar eigen koers.”

Wat heeft jou gebracht op de plek waar je nu bent?

“Een goed netwerk met mooie mensen die vooral in mij geloven. Ik ben intrinsiek gedreven in de dingen die ik doe. Ook mijn mentoren brachten me waar ik nu ben. Zij zijn op mijn pad gekomen om van te leren, maar ook om goede gesprekken met elkaar te voeren. Daarnaast heb ik bereikt wat ik bereikt heb door heel hard werken.”

Wat zijn de levenslessen die je wilt doorgeven?

“Een van mijn levenslessen is dat ieder mens talent heeft: een specifieke mix van kwaliteiten die iemand uniek maakt. De kunst is om die talenten te kennen en te herkennen. Als je deze unieke talenten hebt ontdekt, dan weet je ook wat je nodig hebt om jouw talenten te presenteren en waarom je als individu het verschil kunt maken. Ik ben hier achter gekomen door te weten waar mijn roots liggen en waar ik vandaan kom. Ik merkte dat ik in staat bleek zaken van verschillende kanten te belichten en cultureel sensitiever ben dan mensen die nooit buiten hun eigen cultuur zijn gekomen. Het opgroeien tussen twee culturen heeft mij in dat opzicht echt verrijkt.

Als elk individu inzicht zou hebben in zijn of haar eigen unieke talenten, dan weten we als mens, organisatie en team dat we elkaar nodig hebben om elkaars krachten en kwaliteiten te versterken. Zo maken we samen het verschil.”

Waarin ben je zelf een rolmodel?

“Als ondernemer, vrouw en door mijn maatschappelijke betrokkenheid. Hoe doe jij dat allemaal, is voor mijn generatie soms de grote vraag. Mensen zeggen soms – of je ziet het ze denken – ‘jij hebt gewoon geluk gehad.’ Ik houd van omdenken en zie dit daarom maar als een compliment voor het jaren harde werken, leren, ontwikkelen, vallen, opstaan en vooral weer doorgaan en staan voor waarin je in gelooft. De intrinsieke motivatie en de drijfveren van elke individu zijn anders en dat maakt mij nieuwsgierig naar de stem van de ander. Of het nou om een organisatie, team of een gesprek gaat.”
Joan Nunnely © Anette Brolenius