Janneke Niessen, co-founder CapitalT

What is your legacy? Vrouwen met Kracht Collectie.

Wat wilde je vroeger worden? Wat was jouw beweegreden hiervoor?

“Al vanaf dat ik een jong meisje was, wilde ik ondernemer worden. Ik had daar niet per se een goede reden voor, het leek me gewoon magisch om een bedrijf te bouwen.”

Wie is jouw rolmodel? En waarom?

“Er zijn verschillende mensen die ik op verschillende manieren bewonder. Neelie Kroes omdat ze zich altijd duidelijk uitspreekt, niet bang is om haar mening te geven en het ver heeft geschopt in een mannenwereld. Corinne Vigreux omdat ze een van de weinige ondernemers is die in staat is geweest zichzelf en het bedrijf meerdere keren opnieuw uit te vinden. Wat ze heeft neergezet met Codam, wow! Shonda Rhimes, omdat ze diversiteit als normaal doorvoert (terecht, natuurlijk) in de tv-programma’s die ze maakt, waarin ze allerlei maatschappelijke thema’s verwerkt. Katrina Lake, omdat ze een heel mooi techbedrijf heeft neergezet en naar de beurs heeft gebracht.”

Wat heeft jou gebracht op de plek waar je nu bent?

“Ikzelf. Ik heb altijd hard gewerkt, risico’s genomen en als ik ideeën had, die ook uitgevoerd. Uiteraard heb ik ook support gekregen van de mensen om me heen, maar uiteindelijk moet je het toch zelf doen.”

Wat zijn de levenslessen die je wilt doorgeven? Hoe ben je tot deze levenslessen gekomen?

“Ga voor de dingen die je belangrijk vindt. Pak kansen die voorbij komen en creëer ze wanneer je iets wilt bereiken. Wacht niet op het juiste moment, dat moment komt namelijk nooit dus je kunt net zo goed nu beginnen.”

Waarin ben je zelf een rolmodel? En waarom?

“Ik hoop dat ik anderen laat zien hoeveel mogelijkheden technologie biedt en hoe leuk het is. Dat het voor iedereen is, los van je achtergrond.”
Janneke Niessen © Anette Brolenius