Ingrid Reichmann, Partner en mede-eigenaar Partners at Work Executive Search

What is your legacy? Vrouwen met Kracht Collectie.

Wat wilde je vroeger worden? Wat was jouw beweegreden hiervoor?

“Op de lagere school wilde ik zakenvrouw worden, want dan kon ik de wereld over reizen!”

Wie is jouw rolmodel? En waarom?

“Ik heb meerdere rolmodellen. Dat zijn mensen die naast me staan, zoals mijn vader, ondernemer in de bouw in wiens bedrijf ik al jong mee werkte. Hij leerde mij al jong dat mensen, samenwerken en focus van vitaal belang zijn om succes in ondernemerschap te kunnen hebben. Mijn collega Josephine, met wie ik ons mooie bedrijf Partners at Work heb opgebouwd, is ook een rolmodel.  Regelmatig ontmoet ik inspirerende mensen in mijn werk, de executive search. Hun bijzondere levensverhalen brengen mij ook verder en helpen mij als het eens tegenzit.”

Wat heeft jou gebracht op de plek waar je nu bent?

“Nieuwsgierigheid, doorzettingsvermogen en aanpassingsvermogen. Ik laat me niet zo snel uit het veld slaan. Oprecht plezier in en passie voor wat ik doe hebben me ook geholpen. Iedereen heeft mensen om zich heen nodig die in hem of haar gelooft. Mijn vriend en man, Rob, is voor mij heel belangrijk. Hij heeft me altijd gesteund in alles wat ik doe.”

Wat zijn de levenslessen die je wilt doorgeven? Hoe ben je tot deze levenslessen gekomen?

“Terwijl ik dit schrijf, wordt ons leven beheerst door het coronavirus. Dat alles maakbaar is, blijkt toch niet waar. Onze levens staan ongeveer van het een op het andere moment on hold door een virus. Niemand weet hoe we er over een jaar bij zitten.  Strategieën en vergezichten bestaan niet meer. Mijn belangrijkste levensles gaat ook nu weer op: pas je aan en zit niet bij de pakken neer. Blijf creatief en positief.”

Waarin ben je zelf een rolmodel? En waarom?

“Mijn dochter van 26 is net gestart met haar carrière en zei laatst: ‘Mam, je bent mijn rolmodel.’ Dat is toch een geweldig compliment? Ik hoop dat ik mijn kinderen heb kunnen meegeven dat er geen grenzen zijn. Het ergste wat er kan gebeuren is dat iemand nee tegen je zegt. En hoe erg is dat?”
Ingrid Reichmann © Anette Brolenius