Ingeborg Mijling, head of integrated solutions center, Philips

What is your legacy? Vrouwen met Kracht Collectie.

Wat wilde je vroeger worden? Wat was jouw beweegreden hiervoor?

“Modeontwerper. Als ik met poppen speelde, zat ik vooral lapjes stof in elkaar te zetten of catwalks te tekenen. Op de middelbare school werd ik gekozen als klassenvertegenwoordiger, ik zat in de leerlingenraad, ik leidde de organisatie van het eindexamenfeest op school. Ik wil mijn stempel ergens op drukken en samen met anderen het verschil maken.”

Wie is jouw rolmodel? En waarom?

“Ik bewonder diverse mensen, waaronder enkele vriendinnen, die zich inzetten voor een betere wereld, daarin hun eigen weg kiezen, zich uitspreken en hun hart volgen.”

Wat heeft jou gebracht op de plek waar je nu bent?

“Nieuwsgierigheid naar het onbekende en de behoefte om nieuwe antwoorden te creëren. Ik houd ervan om met anderen uit te vinden hoe het wel kan en dan iets neer te zetten dat voorheen nog niet bestond. Gedurende mijn hele loopbaan heb ik telkens nieuwe afdelingen opgezet en daarmee businessgroei gerealiseerd.”

Wat zijn de levenslessen die je wilt doorgeven? Hoe ben je tot deze levenslessen gekomen?

“Omarm je sterke punten en zoek mensen om je heen die je aanvullen op vlakken waar je minder goed in bent. Het gaat er niet om dat jij als individu perfect bent. Het gaat erom dat je een team om je heen vormt dat jou aanvult en dat je samen sterker bent dan alleen. En dat het team op een gegeven moment ‘op eigen benen’ kan staan. Dan kun jij weer verder naar een volgend avontuur.”

Waarin ben je zelf een rolmodel? En waarom?

“Als een commerciële leider in een hightech-omgeving, die graag jong talent helpt met het ontdekken van hun eigen drijfveer. Privé heb ik veel exotische bestemmingen bezocht en geleerd wat belangrijk voor mij is. Daardoor ben ik gemotiveerd om me ook in te zetten voor mensen die het minder hebben getroffen.”
Ingeborg Mijling © Anette Brolenius