Gineke Bossema, partner KPMG Accountants N.V.

What is your legacy? Vrouwen met Kracht Collectie.

Wat wilde je vroeger worden? Wat waren jouw beweegreden hiervoor?

“Eerst wilde ik lerares worden, net als mijn moeder. Daarna werd het stewardess om zo verre reizen te kunnen maken. In de zeventiger jaren wilde ik politicus worden om de wereld te kunnen veranderen.”

Wie is jouw rolmodel? En waarom?

“Mijn oma is mijn rolmodel. Zij is een intelligente vrouw met doorzettingsvermogen, werklust, positief en sturend met zachte hand.
Zij stimuleert mij vanuit de overtuiging dat het belangrijk is dat vrouwen een goede opleiding volgen, zodat zij financieel onafhankelijk zijn. Mijn oma deed vaak deze uitspraak als ik bijvoorbeeld weer eens een stuiverroman aan het lezen was: ‘Kind ga jij daar later je geld mee verdienen? …Nee? Ga dan maar weer aan je huiswerk.’”

Wat heeft jou gebracht op de plek waar je nu bent?

“Ik ben op deze plek gekomen door mijn opvoeding, mijn opleiding en ambitie, hard werken en doorzettingsvermogen. Daarnaast heb ik inspirerende rolmodellen en support van anderen gevraagd en gekregen.”

Wat zijn de levenslessen die je wilt doorgeven? Hoe ben je tot deze levenslessen gekomen?

“De belangrijkste levensles die ik wil doorgeven is dat je op het goede moment de goede dingen moet doen. Volg een goede opleiding, wees alert op kansen, pak ze en zet door, zorg dat je financieel onafhankelijk bent, volg je hart en blijf de humor van het leven zien.”

Waarin ben je zelf een rolmodel? En waarom?

“Ik ben zelf een rolmodel vanwege mijn doorzettingsvermogen. Ik ben doortastend en besluitvaardig en deel mijn ervaringen met anderen.”
Gineke Bossema © Anette Brolenius