Geertje Zeegers, country manager Too Good To Go

What is your legacy? Vrouwen met Kracht Collectie.

Wat wilde je vroeger worden? Wat was jouw beweegreden hiervoor?

“Boerin. Lekker nuchter met twee voeten in de klei de hele dag buiten zijn. En dan idealiter heel veel geld verdienen, zodat ik de hele dag paard kon rijden. Tot zover de 8-jarige ik. De oudere ik is nog steeds vrij nuchter en heeft gelukkig ontdekt dat het omarmen van haar voorliefde voor cijfers én voor mensen veel meer voldoening geeft dan de hele dag paardrijden (wat ik nog steeds niet kan).”

Wie is jouw rolmodel en waarom?

“Dat zijn Lucy Charles en René Redzepi: een professionele triatleet en een top-chef. Beide mensen die hun passie, hoe anders die ook is, najagen en daar vol voor gaan. Die niet opgeven als het tegenzit en vol enthousiasme anderen onderdeel willen maken van hetgeen zij zo ontzettend mooi vinden. Of het nu het maximale uit je lijf halen is en daar alles voor geven, of ontzettend nieuwsgierig zijn naar hóe eten in elkaar zit en daar vervolgens iets unieks van maken. Beiden zijn voor mij een bron van inspiratie.”

Wat heeft jou gebracht op de plek waar je nu bent?

“Lef, doorzettingsvermogen, oprechte interesse in anderen, veel lol hebben, een dosis positieve energie en een grote liefde voor het oplossen van problemen. En een geweldige kring mensen om me heen. Zakelijk en privé. Zij zijn onmisbaar geweest om me te laten groeien tot waar ik nu ben. Dat gun ik dan ook iedereen; om je te omringen met mensen die je groter maken, niet kleiner.

Wat zijn de levenslessen die je wilt doorgeven?

“Niet opgeven als het leven even niet gaat zoals je hoopt, is wel kenmerkend voor mij tot op heden. Sterker nog, de voldoening is eigenlijk des te groter wanneer de weg naar het doel moeizamer is. Dat geldt niet alleen voor mijn werk, het is denk ik ook de reden dat ik de afgelopen jaren veel energie haal uit het trainen voor en het lopen van (halve) Ironmans. Mijn advies: als je iets wil, ga er dan voor. En als het rechtdoor niet lukt, ga er dan omheen of achterlangs of onderdoor of overheen. Er is altijd een weg. Echt altijd.”

Waarin ben je zelf een rolmodel?

“Ik laat anderen zien dat je het grootste verschil kunt maken wanneer je dicht bij jezelf blijft en je sterktes en zwaktes erkent en omarmt. Door je eigen krachten goed te kennen, te laten zien en actief een rol te vormen of kiezen die bij jou past, ga je pas echt vliegen. Ik hoor vaak dat juist mijn ‘eigen stempel’ zo inspirerend is om te zien. Daar ben ik een rolmodel in.”
Geertje Zeegers © Anette Brolenius