Fauzia Mahomed Radja, directeur FM Consultancy

What is your legacy? Vrouwen met Kracht Collectie.

Wat wilde je vroeger worden? Wat was jouw beweegreden hiervoor?

“Ooit wilde ik stewardess worden, het leek me leuk om de wereld over te vliegen er allerlei exotische oorden te bezoeken. Mijn ouders vonden dat een minder goed idee en gaven aan dat iets richting een economisch beroep wellicht verstandiger zou zijn. Dat is uiteindelijk een hele goede zet geweest, want commercieel en ondernemend bezig zijn kwam tijdens mijn studie goed naar voren. En de wereld heb ik wel gezien, in mijn vrije tijd ben ik alsnog veel gaan reizen.”

Wie is jouw rolmodel? En waarom?

“Ik heb niet één specifiek rolmodel, het kunnen echt alle mensen zijn die ik dagdagelijks tegenkom. Want ieder persoon heeft weer een uniek en bijzonder verhaal waar je door geprikkeld kan worden. Er zijn wel ‘grote’ ondernemers die ik bewonder vanwege de impact die zij hebben gehad op de wereld, denk aan Elon Musk of Michelle Obama.”

Wat heeft jou gebracht op de plek waar je nu bent?

“Ambitie, drive en een flinke dosis koppigheid. Ben altijd wel een rebel geweest en dat heeft ervoor gezorgd dat ik heel veel mooie kansen heb kunnen creëren en ook kunnen pakken.”

Wat zijn de levenslessen die je wilt doorgeven? Hoe ben je tot deze levenslessen gekomen?

“Levenslessen die ik aan iedereen wil doorgeven zijn: stop nooit met je doelen najagen en jezelf uitdagen. Persoonlijke ontwikkeling en zelfreflectie zijn voor mij een vast onderdeel in mijn leven. Het heeft me heel veel gebracht en zorgt ervoor dat ik dagelijks weer tot nieuwe inzichten kom. Hierdoor blijf ik zelf ook gemotiveerd en vol speelse verwondering naar deze wereld kijken. En dat is wel een van de belangrijkste lessen in mijn eigen leven: stop nooit met ‘exploren’, want er is zoveel te ontdekken. Probeer niet vanuit vaste kaders en boxen te denken en te leven. Je beperkt jezelf hierdoor alleen maar.”

Waarin ben je zelf een rolmodel? En waarom?

“Een (jonge) vrouw die ondernemer is en daarnaast actief is in raden van toezicht en raden van bestuur: dat ervaren mensen als iets heel bijzonders. Zelf ervaar ik het niet zo, mijn motivatie is altijd geweest om impact te maken en vanuit die drive werk ik ook dagelijks aan mijn bedrijf en ontwikkeling. Uiteindelijk hoop ik dat ik mensen inspireer om zelf ook met hun eigen carrièrepad aan te slag te gaan.”
Fauzia Radja © Anette Brolenius