Evalinde Eelens, professioneel bestuurder en intern toezichthouder Ravenna Consulting

What is your legacy? Vrouwen met Kracht Collectie.

Wat wilde je vroeger worden? Wat was jouw beweegreden hiervoor?

“Als kind wilde ik dolgraag architect worden. Met liefde werken aan het creëren van een mooi pand, waarin mensen kunnen genieten van de dagelijkse dingen, gaf me veel vreugde. Dit past ook wel bij wat ik nu doe. Als pensioenfondsbestuurder streef ik ernaar om deelnemers ook die omgeving te bieden waar ze kunnen genieten van hun pensioen.” 

Wie is jouw rolmodel? En waarom?

“Het is vaak lastig om één toonaangevend rolmodel te vinden. Daarom zie ik in iedereen waar ik mee samenwerk een rolmodel. Alle mensen hebben unieke talenten en eigenschappen. Dit is voor mij een kans om zoveel mogelijk te leren en me te laten inspireren. Iedere bestuursvergadering loop ik zo weer met een persoonlijk les en uitdaging naar buiten.” 

Wat heeft jou gebracht op de plek waar je nu bent?

“Hard werken, doorzetten, leren en jezelf blijven ontwikkelen zijn in mijn ogen cruciaal om iets te bereiken. Het is niet erg af en toe te falen, als je vervolgens maar weer opstaat en doorgaat. Een vijfjarenplan heb ik niet, wel verwacht ik van mezelf dat ik ieder jaar verder sta dan het voorgaande jaar. Op die manier sta ik meer open voor mooie kansen waar ik zelf in een langetermijnplan wellicht niet aan had gedacht. Laten we ook zeker de rol van toeval niet onderschatten. De juiste baan die op het juiste moment vrijkomt, bijvoorbeeld. Natuurlijk moet je zelf wel in je netwerk investeren, zodat de juiste persoon aan je denkt op dergelijke momenten.” 

Wat zijn de levenslessen die je wilt doorgeven? Hoe ben je tot deze levenslessen gekomen?

“De beste levenslessen leer je door schade en schande. Iedereen zou dit zelf moeten ervaren. Mijn advies: kies je strategie, pas deze aan met vallen en opstaan, blijf toegewijd en zie jezelf ontwikkelen.”
Evalinde Eelens © Anette Brolenius