Esther Vroegh, directeur/eigenaar Mesland & Vroegh Advocaten

What is your legacy? Vrouwen met Kracht Collectie.

Wat wilde je vroeger worden? Wat was jouw beweegreden hiervoor?  

“Bereden politie. Ik was dol op paardrijden en buiten zijn. Een ietwat naïeve blik op het leven van een politieagent, maar dat mag op 16 jarige leeftijd.”

Wie is jouw rolmodel? En waarom?     

“Coby van Baalen, Olympisch medaillewinnares, dressuuramazone. Met heel hard en slim werken heeft zij vanuit niets een prachtige dressuurstal en opleidingsinstituut gebouwd, die zij nu samen met zoon en dochter runt. Ze is een charmante vrouw en heel gedisciplineerd.”

Wat heeft jou gebracht op de plek waar je nu bent?     

“Heel hard werken, discipline en niet te veel pech. Daarnaast ben ik heel zuinig op mijn netwerk en ben ik een betrouwbare zakenpartner.”

Wat zijn de levenslessen die je wilt doorgeven? Hoe ben je tot deze levenslessen gekomen?            

“Succes is een tussenstation. Om staande te blijven en je fundament te versterken, is het nodig jezelf te verdiepen. Ingrijpende persoonlijke gebeurtenissen, sportieve uitdagingen en zakelijke tegenslagen vergroten je incasseringsvermogen en je drive.” 

Waarin ben je zelf een rolmodel? En waarom? 

“Zowel als persoon en vakvrouw ben ik een charismatische vrouw die weet waar ze staat en daarvoor gaat. Ik ben zichtbaar en aanspreekbaar. Mijn omgeving bestaat uit een dwarsdoorsnede van de maatschappij. Ik ben sociaal maatschappelijk betrokken, met als credo ‘niemand langs de zijlijn’. Mijn verdienste als strafrechtadvocaat maakt het plaatje compleet. De weg daarnaartoe spreekt veel vrouwen aan: gewoon aan de slag om je doel te bereiken. Ik heb veel bijbaantjes gehad om levenservaring op te doen. Ik wilde veel uitvinden: wat is nou eigenlijk werken? Wat houdt hospitality ofwel dienstbaar zijn in? Na een poosje in de horeca weet je dat wel.”
Esther Vroegh © Anette Brolenius