Esther Talboom, chief iInnovation officer Unilabs groep

What is your legacy? Vrouwen met Kracht Collectie.

Wat wilde je vroeger worden? Wat was jouw beweegreden hiervoor?

“Ik wilde al op vrij jonge leeftijd arts worden; eerst dierenarts, later arts voor mensen. De beweegreden was dat ik graag mensen help, zorgzaam van aard ben en uiterst geïnteresseerd ben in biologie en bètavakken.”

Wie is jouw rolmodel? En waarom?

“Mijn rolmodel dichtbij huis is mijn oma van moeders kant, omdat ze altijd krachtig, positief en zorgzaam in het leven stond. Ondanks dat ze heel veel tegenslagen en ellende heeft meegemaakt in haar leven, maakte ze er steeds weer wat van. Een belangrijk rolmodel verder weg is Michelle Obama. Eigenlijk met dezelfde redenen: ze blijft positief en krachtig doorgaan ondanks tegenslagen. Ze heeft een warm hart en betekent heel veel voor veel mensen.”

Wat heeft jou gebracht op de plek waar je nu bent?

“Ik ben op deze plek gekomen door een combinatie van zaken: discipline, (kei)hard werken, altijd openstaan om te leren, nieuwsgierigheid, moed, spiritualiteit en interesse in en zorgzaamheid voor andere mensen. En het geluk dat heel veel geweldig inspirerende mensen mij geholpen hebben.”

Wat zijn de levenslessen die je wilt doorgeven? Hoe ben je tot deze levenslessen gekomen?

“Als je een droom nastreeft en je echt iets wilt, kom je altijd mensen tegen die je daarbij helpen. Daarbij moet je je nooit laten leiden door angst; moed om te veranderen is belangrijk. Dat je daarbij fouten maakt, is geen punt. Bij 7 x fouten maken, sta je 8 x op en ga je weer door. Van fouten word je wijzer.”

Waarin ben je zelf een rolmodel? En waarom?

“Ik hoor vaak dat mensen met wie ik samenwerk mij moedig vinden, optimistisch en humoristisch, strategisch slim en innovatief. Dat vind ik geweldige complimenten!”
Esther Talboom © Anette Brolenius