Esther Stomphorst, lid raad van commissarissen Woonstichting De Key

What is your legacy? Vrouwen met Kracht Collectie.

Wat wilde je vroeger worden?

“Ik wilde gynaecoloog of directeur van een groot bedrijf worden. Ik wilde als klein meisje al mensen helpen en vond die rollen daar goed bij passen.”

Wie is jouw rolmodel?

“Sigrid Kaag. Ze straalt passie, kracht, rust en zelfvertrouwen uit en zet zich in voor een hoger doel. Werken aan een hoger doel staat absoluut nog op mijn verlanglijstje.”

Wat heeft jou gebracht op de plek waar je nu bent?

“Toen ik een aantal keer was uitgeloot voor de studie medicijnen, besloot ik directeur te worden. Ik heb dat pad vanaf jonge leeftijd zorgvuldig vormgegeven en bewandeld. Mijn leergierigheid, doorzettingsvermogen en enorm positieve inborst zijn wel onmisbaar gebleken.”

Wat zijn de levenslessen die je wilt doorgeven?

“Intuïtie is de beste gids, houd altijd je eigen stip op de horizon voor ogen. Omarm kritiek en de mening van anderen, want dat verrijkt je. Volg je eigen pad ondanks alle weerstand die je ontmoet.
Het zijn voor mij lessen die ik steeds weer zie terugkomen en dat geeft houvast.”

Waarin ben je zelf een rolmodel? En waarom?

“Niet alleen voor mijn 3 dochters maar ook voor mijn collega’s die tot de nieuwe generatie behoren, probeer ik een rolmodel te zijn. Ik geef ze actief mee dat je mag uitdragen waar je voor staat, je juist meerwaarde hebt als je anders bent en denkt, dat je het leven en je werk zo leuk kunt maken als je zelf wilt en dat als je gaat voor waar je in gelooft, je iedere dag met passie en plezier beleeft. Mijn oudste dochter van 10 straalt dat nu al uit, bijzonder vind ik dat.”
Ester Stomphorst © Anette Brolenius