Carine de Meyere, Future Planet Capital – investeerder, TEDxAmsterdamWomen - director, Inspiring Fifty 2019

What is your legacy? Vrouwen met Kracht Collectie.

Wat wilde je vroeger worden?

“Al van jongs af aan wilde ik een internationale zakenvrouw worden, die de brug tussen Europa en Amerika zou slaan. Ik keek naar het leven van mijn vader en zo wilde ik het ook: veel onafhankelijkheid en een sociaal bewogen leven met veel impact op de maatschappij.”

Wie is jouw rolmodel en waarom?

“Op dit moment is dat Sigrid Kaag, een authentieke leider met internationale ervaring. Ze is sociaal bewogen en heeft een groot bewustzijn. Kaag begrijpt wat true sisterhood is. Ze is een professional die practices what she preaches.”

Wat heeft jou gebracht op de plek waar je nu bent?

“A curious mind, risico’s durven nemen, mijn internationale academische vorming, a never giving up mentality, me altijd blijven ontwikkelen, altijd toch iets positiefs van een tegenslag willen zien omdat ik alles wat er op mijn pad komt als een kans voor emotionele groei zie, het hebben van tomeloze energie met een groot bewustzijn!”

Wat zijn de levenslessen die je wilt doorgeven? Hoe ben je tot deze levenslessen gekomen?

“Vertrouw op je intuïtie en vaar je eigen koers, stel duidelijke doelen voor jezelf, realiseer je dat niet iedereen jou het beste gunt, wees een sponsor voor andere vrouwen en een rolmodel.”

Waarin ben je zelf een rolmodel?

“I polish and fix other queen’s crowns en ik creëer graag platforms voor vrouwen om in de schijnwerpers te staan.”
Carine de Meyere © Anette Brolenius