Annette Ottolini, CEO van Evides Waterbedrijf

What is your legacy? Vrouwen met Kracht Collectie.

Wat wilde je vroeger worden en waarom?

“Ik had niet echt een duidelijk beeld voor ogen wat ik later wilde worden. Als middelbare scholier wist ik niet zozeer wat, maar wel dát ik wilde gaan studeren. Vooral om later (financieel) onafhankelijk te kunnen zijn.”

Wie is jouw rolmodel?

“In verschillende fasen van mijn leven heb ik verschillende rolmodellen gehad. Op de middelbare school waren dat de feministische schrijvers zoals Simone de Beauvoir en Anja Meulenbelt. Hun gedachtegoed heeft mij geïnspireerd om mijn eigen pad te gaan en mij niet te laten belemmeren door de in de maatschappij geldende normen voor vrouwen en moeders. In mijn verdere loopbaan heb ik mij laten inspireren door andere denkers en goeroes, onder andere Manfred Kets de Vries, Deepak Chopra en Brené Brown. Hun inzichten en ideeën hebben mij nieuwe invalshoeken aangereikt om de constante puzzels die zich voordoen in het leven te begrijpen en op te lossen. Een aantal dierbaren spelen in deze ontwikkelingen ook een hele belangrijke rol.”

Wat heeft jou gebracht op de plek waar je nu bent?

“Mijn nieuwsgierigheid, betrokkenheid, enthousiasme en doorzettingsvermogen vormen de basis voor mijn levensweg en loopbaan.”

Wat zijn de levenslessen die je wilt doorgeven?

“Ken jezelf en blijf dicht bij jezelf in alles wat je doet. Zorg ervoor dat je een fijne sociale omgeving hebt, waar je veel mee kunt delen zowel in voor- als tegenspoed. Vat niets persoonlijk op en blijf je verwonderen zonder te oordelen. Maar ook: no guts no glory.”

Waarin ben je zelf een rolmodel en waarom?

“Mijn man en ik hebben de combinatie van onze loopbanen en de opvoeding van onze dochters ingericht op basis van gelijkwaardigheid. Uit onze omgeving hebben wij regelmatig gehoord dat anderen hierdoor geïnspireerd zijn geraakt.”
Annette Ottolini © Anette Brolenius