Annette Mosman, Bestuursvoorzitter APG

What is your legacy? Vrouwen met Kracht Collectie.

Wat wilde je vroeger worden? Wat was jouw beweegreden hiervoor?

“Ik wilde graag arts worden: het werken in een team, de hele dag samen en voor mensen werken in een professionele omgeving leek me fantastisch.”

Wie is jouw rolmodel? En waarom?

“Ik heb eigenlijk niet 1 rolmodel. Ik haal inspiratie uit veel verschillende mensen. Vooral mensen in het dagelijks leven, of leiders die dicht bij zichzelf blijven en vanuit die authenticiteit impact hebben.”

Wat heeft jou gebracht op de plek waar je nu bent?

“Ik denk dat het vooral komt omdat ik altijd plezier in mijn werk heb gehad, graag wilde leren van anderen en altijd openstond voor nieuwe uitdagingen: niets was me te gek. Kom maar op! Op de cruciale momenten in mijn carrière was er dan die ene belangrijke sponsor die me net dat zetje gaf dat ik nodig had.”

Wat zijn de levenslessen die je wilt doorgeven? Hoe ben je tot deze levenslessen gekomen?

“Ik ben op hele jonge leeftijd weduwe geworden. Een zware periode, maar het heeft me ook veel gebracht. Ik heb geleerd dat je altijd sterker bent dan je zelf denkt. Als je al hebt ervaren dat de grond in een keer onder je weg kan zakken en je dat overleeft, dan durf je in het zakelijk leven er ook gewoon vol voor te gaan. Wat kan je gebeuren?”

Waarin ben je zelf een rolmodel? En waarom?

“Dat is altijd moeilijk om over jezelf te zeggen. Ik hoop dat ik mijn kinderen, vrienden en collega’s inspireer en stimuleer om dicht bij zichzelf te blijven en vanuit eigen kracht samen te werken richting een doel waar ze echt geloven.”
Annette Mosman © Anette Brolenius