Angelique van der Burg, chief Procurement Officer Infineon Technologies

What is your legacy? Vrouwen met Kracht Collectie.

Wat wilde je vroeger worden? Wat was jouw beweegreden hiervoor?

“Hannibal van het A-team. I love it when a plan comes together. Ik bewonderde het A-team omdat ze als team problemen oplosten.”

Wie is jouw rolmodel? En waarom?

“Mijn energieke oma. Een mooie herinnering is dat zij tot op hoge leeftijd nog heel ondernemend en creatief was. Zo reisde zij met meerdere kledingstukken over elkaar als niet alles in de koffer paste.”

Wat heeft jou gebracht op de plek waar je nu bent?

“Gedrevenheid, nieuwsgierigheid en actiegerichtheid. Idealiter leer ik elke dag iets nieuws. Ik heb in verschillende disciplines, verschillende industrieën en verschillende landen gewerkt. Dit heeft mij vele nieuwe inzichten gegeven, die ook elke keer zeer bruikbaar bleken voor de nieuwste klus.”

Wat zijn de levenslessen die je wilt doorgeven? Hoe ben je tot deze levenslessen gekomen?

“Ik heb jaren geleden het advies gekregen om te delen welk doel je wilt bereiken. Ik heb dat op aantal cruciale momenten gedaan en dat heeft mij zeker geholpen, bijvoorbeeld om een baan in Azië te krijgen. Ik vind dit een inspirerende quote: ‘Out of your comfort zone is where the magic happens’. Nieuwe dingen ontdekken geeft mij enorm veel energie. Ik zou adviseren om een tijd te wonen en werken in een ander land dan waar je vandaan komt. Maar ook dichter bij huis kun je je grenzen verleggen.”

Waarin ben je zelf een rolmodel? En waarom?

“Ik werk in tech en ben 5 keer in een nieuw land gaan wonen waar ik niemand kende toen ik er aankwam. Deze avonturen hebben mij een meer internationaal perspectief, een diverse vriendenkring en een interessante carrière gebracht. Dit was niet altijd makkelijk, omdat ik vaak een uitzondering was in mijn omgeving. Maar juist als je de uitzondering bent, word je gezien als rolmodel door anderen die niet in het standaard plaatje passen.”
Angelique van der Burg © Anette Brolenius