Petri Hofste

Commissaris en bestuurder

Sector: Private sector - Niet beursgenoteerd | Private sector - Beursgenoteerd | Semi - publieke sector
Beschikbaarheid: Beschikbaar

"Passie, hard werken en een beetje geluk en wijsheid"

Bestuurder en Commissaris. Gedreven leider met kennis en ervaring in financieel en risico management, audit en toezicht in complexe organisaties. Ervaren in crisis- en veranderingsmanagement. Werkt vanuit de overtuiging van duurzame verandering, oplossingen en resultaten. Streeft naar diversiteit in teams met een grote professionaliteit, met als doel het beste naar boven te halen en groei te bereiken. Staat voor integriteit, betrouwbaarheid, kwaliteit en nemen van verantwoordelijkheid.

Commissaris in de financiele sector bij Rabobank, Achmea, bij beursgenoteerd Fugro, internationaal on- en off-shore bodemonderzoek, en internationaal familiebedrijf in mobiliteitsoplossingen Pon Holdings. Daarnaast bestuurder van Stichting Nyenrode en Vereniging Hendrick de Keyser. Lid en/of voorzitter van audit commissies en lid van risico commissies. Voorheen ook lid van de raad van commissarissen van BNG Bank en Kasbank.

Ervaringen in de Financiële Sector en in Audit en Consulting betreffen met name: CFRO APG; management van de Finance functie van ABN AMRO Groep gedurende de kredietcrisis en ten tijde van de splitsing van het voormalige ABN AMRO na de overname door het consortium RBS, Fortis en Santander; divisiedirecteur Toezicht banken van DNB, Partner in Financial Services en partner in het IFRS knowledge center van KPMG.

Opgeleid als accountant aan de Vrije Universiteit (postdoctoraal), doctoraal bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit, bachelor in business aan Nyenrode Universiteit. Voorts een governance opleiding aan Universiteit Nyenrode: New Board Programme.

Petri Hofste