Marry de Gaay Fortman

Partner (Houthoff), Commissaris

Sector: Private sector - Niet beursgenoteerd | Private sector - Beursgenoteerd | Publieke sector | Semi - publieke sector
Beschikbaarheid: Niet beschikbaar

"Een topman is ook niet altijd topman geweest"

Marry de Gaay Fortman is partner en advocaat bij Houthoff. Daar houdt zij zich bezig met publiek-private reguleringsvraagstukken en is gespecialiseerd in economisch publiekrecht en (corporate) governance.

Commissaris en adviseur

Haar advocatenpraktijk combineert Marry de Gaay Fortman met non-executive bestuursrollen, onder meer als commissaris bij De Nederlandsche Bank en commissaris bij KLM. Ook is Marry voorzitter van Internationaal Theater Amsterdam. In het verleden was Marry de Gaay Fortman toezichthouder bij onder meer bij Royal Haskoning DHV, GVB Amsterdam en zorgverzekeraar VGZ. Daarnaast doceert zij over boardroom dynamics aan de Governance University en Erasmus Centrum voor Zorgbestuur.

Auteur

Naast haar werkzaamheden, schreef Marry vorig jaar het boek 'Verdrink geen dooie eend. De kunst van beminnelijke doeltreffendheid' over haar carrière als vrouw in een mannenwereld. De belangrijkste lessen: verspil geen energie aan negatieve situaties of dwarsliggers – ‘dooie eenden’ – en onderschat nooit de kracht van beminnelijkheid. Als je motto ‘getting to yes’ is, hoef je nooit meer iemand zijn ongelijk, onvermogen of falen in te wrijven, maar ontstaat er ruimte om nuchter te focussen op het bereiken van gezamenlijke doelen. Effectief gedrag en open communicatie voorkomen dat anderen onnodig beschadigd raken in het debat – iets waarmee je uiteindelijk vooral jezelf in de vingers snijdt. Marry vertelt over de ‘dooie eenden’ waarmee ze worstelde en hoe ze er gaandeweg efficiënt en met schwung mee leerde dealen.

Nederlands recht aan de VU

Marry studeerde in 1988 af aan de Vrije Universiteit Amsterdam (Nederlands recht, Privaatrecht en Staats- en Bestuursrecht). Zij heeft vier kinderen en woont in Amsterdam.

Marry de Gaay Fortman

In verband met het grote aantal verzoeken is het op dit moment niet mogelijk om een Espresso-Link verzoek in te dienen.