Jos Baeten

Voorzitter Raad van Bestuur ASR Nederland N.V.

Sector: Private sector - Beursgenoteerd
Beschikbaarheid: Beschikbaar

"Maak af waar je aan begint."

Jos Baeten groeide op in Horst aan de Maas in Noord Limburg. Zijn vader had een assurantiekantoor genaamd Jos Baeten en Zonen, dat hij weer had overgenomen van zijn vader en lange tijd werd gedacht dat ook Jos dat weer zou gaan overnemen. Maar het liep anders, Jos startte zijn carrière bij de Stad Rotterdam Verzekeringen, terwijl hij daarnaast Rechten studeerde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Die opleiding rondde hij af en er volgden velen functies bij Stad Rotterdam Verzekeringen waar hij in 1997 werd benoemd tot lid van de Raad van Bestuur en in 1999 tot CEO. Vervolgens volgden vele directieposities bij Fortis ASR Verzekeringsgroep en De Amersfoortse Verzekeringen. In 2005 werd hij benoemd tot voorzitter van de hoofddirectie van Fortis ASR en in januari 2009 werd hij na de nationalisatie door de staat CEO van het zelfstandige a.s.r., de functie die hij tot op heden bekleedt.
a.s.r. behoort tot de top 3 verzekeraars van Nederland, is genoteerd aan Euronext Amsterdam en opgenomen in de AEX. a.s.r. had in 2020 een balanstotaal van een kleine 70 miljard en boekte 2020 858 miljoen euro winst. Merken die onder a.s.r. vallen zijn Ditzo, Ardanta, Loyalis en Europeesche Verzekeringen. Er werken ongeveer 4.000 medewerkers bij a.s.r.
Dan nog een paar additionele zaken over Jos. Hij vervult naast zijn CEO-positie bij a.s.r. een aantal nevenfuncties. Hij is bestuurslid bij het Verbond van Verzekeraars, lid van de RvC van de Efteling en lid van het algemeen bestuur van VNO-NCW. Ook is Jos Baeten lid van de Raad van Advies van het Nyenrode Executive Insurance Programma.
Bron: met dank aan de recente deelname van Jos Baeten aan de podcast Leaders in Finance, Jeroen Broekema.

Jos Baeten