Werven en selecteren

Inclusieve werving- en selectieprocedures zijn noodzakelijk voor het aantrekken van medewerkers met verschillende achtergronden. Denk hierbij aan nieuwe of alternatieve wervingskanalen en inclusieve vacatureteksten. Verschillende onderzoeken wijzen uit dat de wervings- en selectieprocedures vaak niet voldoende inclusief zijn. Daardoor worden vooral medewerkers aangetrokken waarvan de achtergrond en kenmerken overeenkomen met het profiel van het zittend personeel.

Praktische tips & tools

Divers werven en selecteren

Kennisdocument 'Divers Werven en Selecteren'

Lees meer
Inclusieve werving en selectie

Handreiking 'Inclusieve werving & selectie voor het mkb'

Lees meer

Divers werven en selecteren

Infographic met tips over Divers Werven & Selecteren van Kennisplatform Integratie & Samenleving

Lees meer

Mythe of waarheid?

Videoreeks: Mythe of waarheid? van Ministerie van SZW

Bekijk video's

Sollicitatieprocedure en screening

Handleiding sollicitatieprocedure & screening

Lees meer

Inclusieve vacatureteksten schrijven

Stappenplan Inclusieve Vacatureteksten Schrijven

Lees meer

Webinar Objectieve Werving en Selectie - SER Diversiteit in Bedrijf en Movisie

Dit webinar is bedoeld voor HR-professionals, recruiters, en iedereen die betrokken is bij het aantrekken en selecteren van talent binnen bedrijven en organisaties. De focus ligt op praktische toepassing en persoonlijke ervaringen.
Hanneke Felten, senior onderzoeker bij Movisie, neemt ons mee in het onderwerp aan de hand van de e-learning ‘Objectief werven en selecteren’. Deze waardevolle tool, ontwikkeld door Movisie in samenwerking met SER Diversiteit in Bedrijf, begeleidt je stap voor stap richting de implementatie van een eerlijk en transparant selectieproces. Vervolgens spreken we met vertegenwoordigers van ondernemersverenigingen, gemeenten en het mkb over hun ervaringen met objectief werven en selecteren.

Webinar Diversiteitsbewust selecteren van personeel

In het webinar 'Diversiteitsbewust selecteren van personeel' focust SER Diversiteit in Bedrijf op selectieprocedures en sollicitatiegesprekken, twee belangrijke onderdelen van het selectieproces. De hoofdvragen zijn: ‘Hoe zorg ik voor een objectieve selectie van kandidaten?’ en ‘Hoe structureer ik sollicitatiegesprekken?’. In deze video delen experts kennis en tips en vertellen bedrijven welke instrumenten zij in de praktijk inzetten. Bekijk het webinar hieronder.