Vrijwilligerswerk

Een overzicht van organisaties die zich bezighouden met vrijwilligerswerk door en voor vluchtelingen in Nederland.

Startpagina Vrijwilligerswerk

Op de startpagina vrijwilligerswerk staan allerlei links naar informatie over vrijwilligerswerk. Er is onder meer een onderverdeling naar provincies en gemeenten.
vrijwilligerswerk.startpagina.nl

New Dutch Connections

New Dutch Connections is een netwerkorganisatie van vrijwilligers die jonge (ex-)asielzoekers ondersteunt. Samen met bedrijven, scholen en gemeenten helpn ze vluchtelingen om hun talenten te ontwikkelen en in te zetten. Hierbinnen is ook het traject Ondernemen in je Eigen Toekomst ontwikkeld.
www.newdutchconnections.nl

Movisie

Movisie is het landelijk kennisinstituut en adviesbureau voor het sociaal domein. Een van de thema’s waar Movisie zich op richt is vrijwilligerswerk. Zowel bedrijven en instellingen als burgers worden via de website bediend.
vrijwilligerswerk.nl

Stichting Gilde Nederland

Stichting Gilde Nederland is de koepelorganisatie van circa 65 lokaal werkende Gilden, verspreid over heel Nederland. Bij deze Gilden dragen vrijwilligers belangeloos hun kennis, kunde en ervaring over aan anderen.
www.gilde-nederland.nl

Humanitas

Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen.
www.humanitas.nl 

Vereniging Nederlandse Organisatie Vrijwilligerswerk (NOV)

Verenging NOV is de belangenorganisatie binnen het vrijwilligerswerk in Nederland. Bij Vereniging NOV zijn 370 (koepel)organisaties aangesloten. Er is door VON een digitale krant over wet- en regelgeving uitgebracht onder de titel ‘minder gedoe voor vrijwilligers'.
www.nov.nl

www.nov.nl/magazine

 

Shutterstock